În perioada 27 mai – 07 iulie 2021 are loc la MECENA.ART – Not your usual gallery expoziția Before Midnight, un solo show Trick Patrick în care viziunea artistului se transpune în spațiul expozițional prin lumini, sunet, scenografie, miros și efecte speciale. 

Before Midnight are loc la MECENA.ART – Not your usual gallery (str. 11 iunie, nr. 50, în incinta Fabrica) în perioada 26 mai – 06 iulie 2021. Programul expoziției:  Miercuri – Vineri: 16:00 – 20:00, Sâmbătă – Duminică: 12:00-18:00

Expoziția imersivă Before Midnight urmărește firul lucrărilor lui Trick Patrick ca un ecou al modului în care societatea merge înainte. În fiecare culoare, în fiecare formă și în fiecare tușă există un gând sau o acțiune ascunsă pe care oamenii o fac în timpul zilei, care va avea impact asupra lumii noastre mâine. Provocarea este să învățăm cum să gândim în ansamblu. Uniți de mediul nostru, putem crea schimbări. 

„Am pornit de la faptul că a fi altruist și empatic nu e ceva foarte apreciat în societate, deși e singurul motor care ne propulsează spre o viață mai bună. Înainte de miezul nopții, fiecare gând, acțiune și fapt se întoarce către tine. Fiecare pas al tău comunică metafizic cu fiecare pas al celuilalt, al celor din apropierea ta. Poate că nu ne dăm seama, dar toți suntem o oglindă a orașului în care trăim. Influențăm fiecare decizie, fiecare colț, fiecare gând și la sfârșitul zilei, chiar și cele mai mici acțiuni ale noastre devin mediul nostru. Chiar dacă contactul nostru la nivel de comunitate este limitat, decidem un viitor comun.” – spune echipa creativă formată din Silvana Dulamă-Popa (art director și curator), Alin Popa (design director) și Ștefan Panea (sound designer).  

Lucrările lui Trick Patrick se axează pe portrete recompuse de oameni care fac parte din comunitatea în care artistul își desfășoară activitatea. Acest mix de idei, gânduri și personalități atât de diferite conturează în linii clare imaginea societății, acolo unde trebuie să învățăm să acceptăm aceste diferențe de opinie, fizionomie sau credințe.

Before Midnight are loc la MECENA.ART – Not your usual gallery (str. 11 iunie, nr. 50, în incinta Fabrica) în perioada 26 mai – 06 iulie 2021. Biletele se găsesc în rețeaua de bilete iabilet și la partenerii iabilet. Aici

Programul expoziției:  Miercuri – Vineri: 16:00 – 20:00, Sâmbătă – Duminică: 12:00-18:00

Despre Trick Patrick: licențiat la UAD Cluj Napoca în 2010, Patrick urmărește în lucrările sale deconstrucța și reconstrucția grimaselor, fiind cunoscut pentru abordarea tehnicii fat impasto ca semn distinctiv în lucrările sale. Scopul final al lucrărilor sale este să stabilească o conversație cu privitorul. Locuiește și lucrează în Constanța. 

MECENA.ART – Not your usual gallery este o platformă omnichannel care își propune să formeze o comunitate a oamenilor care evadează din cotidian prin crearea sau achiziționarea de artă, un spațiu sigur pentru artiștii contemporani și iubitorii de artă deopotrivă. Proiectul pune un accent special pe consolidarea relației între artist și privitor. MECENA.ART are atât două spații expoziționale imersive, cât și un canal online care pune cumpărătorul de artă în contact direct cu lucrări de artă contemporană. Toate cele trei spații vor găzdui o selecție de lucrări din mai multe stiluri, de la abstract și expresionism la figurativ, și din mai multe medii – pictură, sculptură, grafică, artă textilă, fotografie, obiect de artă.