Duminică, 23 mai, va fi deschisă la Muzeul Golești expozitia sculptorului Dragoș Neagoe, intitulată Amprenta unui portret regăsit.

Artistul s-a născut la 13 aprilie 1974, în București, a absolvit mai întâi Universitatea Politehnică București și apoi a obținut o licență în sculptură la Universitatea de Arte din același oraș. Sculptorul consideră că arta sa „este cel mai intim limbaj/cod/mod de exprimare, limbaj care se aseamănă foarte mult cu poezia, o concentrare de idei, simboluri, sentimente într-un singur vers. Sau ca un cântăreț de muzică care cu o octavă te face să plângi. Exact asta simt și în limbajul sculpturii. Astfel, într-o singură formă adun, de exemplu, toată suferința lumii sau toată bucuria copiilor mei, depinde ce îmi spune vocea mea interioară”. O mărturisire a unei arte mature și a unui suflet plin de sensibilitate.

Pentru realizarea lucrărilor Dragoș foloseste o tehnică mai puțin obișnuită, tehnica sculptării în groapă, în care tot ce este concav devine convex si invers. Practic materialul este turnat într-o groapă pregătită de sculptor și ia forma acesteia.  A participat la nenumărate expoziții și este autorul mai multor monumente de for public.

Dragoș Neagoe expune la Muzeul Golești mai multe portrete/măști și câteva sculpturi de mari dimensiuni inspirate de drama victimelor comunismului. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 23 mai – 23 august 2021. Deschiderea oficială a acesteia, care va consta într-o intalnire a publicului cu Dragoș Neagoe, va avea loc duminica, 23 mai, de la ora 13.00.

Manager, Narcis Iustin Dejanu