TERRA – International  Sculpture Symposium in Terracotta  l 30.04. – 28.05. 2021

Galeria Galateea Contemporary Art organizează în perioada 30.04. – 28.05.2021, un eveniment expozițional de excepție, reprezentat de un eșantion cuprinzător al sculpturilor din teracotă ce fac parte din colecția fabuloasă de sculptură a patrimoniului Muzeului Terra din Kikinda,  realizate  în cadrul Simpozionului Internațional de Sculptură în Teracotă.

În ciuda numărului infim al lucrărilor selectate, pentru a fi expuse, acestea alcătuiesc o expoziție compactă în care fiecare sculptură își păstrează propria autonomie, promovând, în același timp, estetica specifică Terra. De un roșu cu nuanțe ocru – unic, dobândit prin ardere, argila din Kikinda extrasă din depozitul activat al vechii fabrici de cărămidă și țiglă, are plasticitatea, maleabilitatea și memoria gesturilor unice necesare creării sculpturilor monumentale. Patina și culoarea suprafețelor,  sau monumentalitatea formelor, indiferent de dimensiunea metrică, au devenit  elemente importante în coagularea expoziției, emanând o atmosferă unitară și compactă.

Prin selecție, asociere și dispunere, încercăm să recreem deliberat o atmosferă, la o scară redusă, a unui loc unic în lume, avand sentimentul continuității.

Curator:  Nicolae Moldovan