Galeria Anca Poterașu împreună cu Asociația Română de Artă Contemporană (ARAC) vă invită la deschiderea expoziției de altundeva, altceva decât mine însămi semnată de artista Aurora Király. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 8 mai între orele 12:00 – 18:00 pe Strada Popa Soare 26.

Aurorei Király lucrează în principal cu imagini fotografice, creând conexiuni complexe între sfera privată și cea publică. La intersecția fotografiei cu arta textilă, desen sau instalații, artista explorează modul în care mintea înregistrează, retrăiește și accesează mecanismele memoriei. Aurora Király este interesată în special de explorarea teoriilor feministe în legătură cu crearea identității și statutul femeilor în societate. Artista predă la Universitatea de Arte din București și este cunoscută pentru rolul său în susținerea și remodelarea scenei de artă culturală din București în calitate de director artistic al asociației Galeria Nouă (2001 – 2012).

”Recuperăm fragmente pe măsură ce poveștile se ramifică în urma amintirilor. Aurora Király este inspirată de mecanismele memoriei, pornind de la istoria personală, de la filme și cărți citite, poezii și coregrafii ale artistelor pe care le admiră. Expoziția își creează universul său în mișcare, în care siluete decupate în desene și fotografii se materializează în spațiul galeriei. ” – fragment din textul curatorial care poate fi parcurs integral pe www.aracartandresidency.com.

Expoziția face parte din proiectul ARAC ART & RESIDENCY, un proiect care își propune extinderea publicul local de artă contemporană printr-o serie de evenimente culturale și rezidențe artistice în continuarea programului început în 2015.

 _______________________

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA .

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.

Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro

RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro