Gheorghe Anghel

Aprilie 14, 2021 – Mai 09, 2021

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează, în perioada 14 aprilie-9 mai 2021, expoziţia de pictură și obiect „Gheorghe I. Anghel”. 

Lucrările din această expoziție ilustrează o parte dintr-un șir de preocupări pe care Gheorghe I. Anghel le-a avut încă de acum  30 de ani. Ele au apărut atunci când artistul a crezut că cele cercetate pe șantierele arheologice și împlinite prin călătoriile în lume, mai ales în Patrida, au putut să rodească  în ceea ce se vede și în expoziția de față.

Istoria, așa cum o vede Gheorghe I. Anghel, este istoria prin care și-a regăsit rădăcinile levantine, pe care le știa doar din povestiri. Miturile (mitos), adică acele minciuni seducătoare îl fascinează pe artist încă din copilărie, dar farmecul lor de atunci, cu timpul, a devenit căutarea unui adevăr, pe care acum, Gheorghe I. Anghel îl crede doar al său. 

O parte dintre lucrările făcute în această perioadă se află în administrarea galeriei Art du Temps din Franța, galerie cu care artistul colaborează de aproximativ douăzeci de ani. 

Expoziția rămâne deschisă publicului spre vizitare până în data de 9 mai 2021, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.