Valeriu Șchiau

The Dream / Visul

24 aprilie – 13 mai 2013, Spaţiul de artă contemporană Aiurart/ 24th of April – 13th of May, Aiurart Contemporary Art Space

Curatoare/ Curator: Olivia Nițiș

Organizatori/ Organizers: Experimental Project, Aiurart

Vernisaj/ Opening: miercuri, 24 aprilie, ora 19.00/ Wednesday, 24th of April, at 19.00h, @Aiurart (Lirei 21)

facebook event:  Valeriu Șchiau | The Dream @Aiurart

Valeriu Șchiau nu este un artist confortabil. Valeriu Șchiau nu are un vis frumos. Trauma și exorcizarea autoreferențială fac parte constant din discursul său artistic. Eșecul paternității, ruptura familială, tensiunea celor mai intime relații interumane, dar și observația asupra traumei familiale ca fenomen social sunt reluate ca un pattern ritualic in lucrările acestui artist, născut în Republica Moldova, activ de mai bine de un deceniu in București, România.

Mesajul expoziției The Dream / Visul lui Valeriu Șchiau este deplin asumat. Artistul împărtășește o poveste personală, „vise” a căror radicalitate emoțională nu poate lăsa pe nimeni nepăsător și, totodată, atinge un subiect valabil oriunde în lume la această oră legat de inconștiența umanității față de copiii săi expuși unor realități politice și sociale dure în care arma nu este deloc o jucărie.

Olivia Nițiș, curatoare

Sponsor/ Sponsor: Crama Oprisor

Parteneri/ Partners: Editura Vellant, Asdesign95, Zeppelin, All Hollow, Tataia, Sapte Seri, Senso TV Arte, TVCity, Modernism, Agentiadecarte.ro, Metropotam, Avantaje, ArtClue, ArtAct Magazine, A R_chitecture T V, Liternet.

Photo credits: Pascal Gravot Haeberli