Muzeul Naţional Cotroceni lansează vineri, 19 martie 2021, în Spațiile Medievale, expoziția „Ferdinand și Maria: un destin comun, România Mare”.

În contextul aniversării a 30 de ani de existență ca spațiu memorial în peisajul cultural românesc, Muzeul Național Cotroceni omagiază două mari personalități istorice: Regele Ferdinand și Regina Maria.

Îmbinând într-o manieră accesibilă și creativă informațiile istorice cu viziunea personală a unor tineri artiști, proiectul expozițional parcurge fascinanta poveste a unor destine regale.

Portretele prezentate în expoziție sunt realizate de tineri artiști români: Oana-Alexandra Achiței, Georgiana Chițac, Alexandra-Elena Ciocan, Ana-Maria Gălețeanu, Ana-Alexandra Hochreiter, Alexandru Săvescu, Zelmira Szabo și Traian Țamuris.

Descendenți ai unora dintre cele mai importante familii regale, Ferdinand și Maria și-au dedicat viața construirii unei țări, devotamentul lor urmând în mod natural tradiția creată de părinții și bunicii lor în alte țări din Europa, dar și de Regele Carol I și Regina Elisabeta în România.

Expoziția beneficiază de o prezentare a genealogiilor familiilor Romanov, Saxa-Coburg și Gotha și Hohenzollern-Sigmaringen, reușind astfel să familiarizeze publicul cu originea și gradele de rudenie ale personalităților prezentate.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 19 martie – 18 aprilie 2021, de luni până duminică, în intervalul orar 9.00-16.00, cu programare prealabilă la telefon 021.317.31.07/0725.518.318 sau pe adresa de email [email protected], prețul unui bilet fiind de 10 lei/persoană. Expoziția este inclusă, fără costuri suplimentare, și în turul clasic de vizitare al Muzeului Național Cotroceni.

Parteneri media: Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România București FM, Radio România Internațional, Rador, Trinitas, Modernism, Agerpres, Presa de Azi, HYP TV, See Bucharest.