Galeria Nouă
Str. Academiei 15
Bucureşti 1
T/F: 313 5111
E-mail: [email protected]

va invită miercuri, 27 februarie 2002, ora 18:00 la vernisajul expoziţiei

Scene interactive

Zambacalamba Net v.2
Pointview
Pyramidal

Autori: Alexandru Antik şi Dragoş Ştefan

Proiectul Scene Interactive prezintă trei lucrări multimedia în care fiecare vizitator poate interveni şi influenţa traseul poveştii. Această selecţie de proiecte face obiectul unui CD-ROM inclus în ultimul număr al revistei de artă contemporană Balkon, editată de Fundaţia Idea din Cluj. Zambacalamba Net a fost prezentată într-o primă variantă la Bienala de la Veneţia, ediţia 2001.

Fiecare lucrare se constituie într-un cadru digital care asteaptă o poveste. Nu este vorba de un film liniar, o poveste al cărei final va fi cunoscut după prima vizionare. Privitorul are la dispoziţie mijloace de intervenţie în animaţie şi el este cel care va crea de fiecare dată o poveste efemeră, imposibil de reprodus identic.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 27 februarie – 24 martie 2002, de miercuri până duminică între orele 11:00 – 19:00.

Sponsor: Best Computers
Parteneri media : Balkon, Observatorul Cultural

Galeria Nouă este un spaţiu de artă contemporană aflat sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti şi sprijinit de Fundaţia Pro Helvetia şi de Centrul Internaţional de Artă Bucureşti.