Octombrie 21, 2020 – Octombrie 25, 2020

Nicio fotografie nefăcută nu merită să fie pierdută pentru totdeauna.

Muzeul Fotografiilor Nefăcute #2 adună povești de la fotografi din întreaga lume despre acele situații în care nu au putut, nu au avut ocazia sau pur și simplu nu au vrut să apese pe declanșator și să facă o fotografie. Poveștile scrise de fotografi ajung la ilustratori care interpretează și desenează în manieră proprie imaginea care, până atunci, a rămas vie doar în mintea fotografului.

Expoziția dă posibilitatea publicului larg să cunoască situațiile limită pe care fotografii le întâlnesc, deciziile de ordin etic pe care le iau în a face sau nu o fotografie dar și să descopere istorisiri hilare sau dramatice.

Fotografii care ne-au împărtășit poveștilor lor sunt: Yulia Artemyeva, Dragoș Asaftei, Mihai Barbu, Cornel Brad, Adi Bulboacă, Petruț Călinescu, Adrian Câtu, Octav Ganea, Claudiu Guraliuc, Joel Kowsky, Ikuru Kuwajima, Erik Messori, Ioana Moldovan, Annalisa Natali Murri, Adriana Neagoe, Mihaela Noroc, Oana Pop, Alin Popescu, Andreea Retinschi, Hajdu Tamás, Remus Țiplea, Alessandro Vincenzi.

Ilustrațiile au fost realizate de: Cristina Barsony, Claudia Chelaru, Roma Gavrilă, Ágnes Keszeg, Lucia Mărneanu și Maria Surducan.

Un proiect realizat de Asociația Fotopia.

Cu sprijinul: Accesa, Fotopia Collective Festival, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Visit Cluj, Muzeul de Artă Cluj-Napoca.