WASP Studios prezintă The Private Score,  în cadrul eXplore festival #15, cu o nouă creație semnată de Manuel PelmușUNTITLED (2020), Expoziție colectivă.

În cadrul proiectului artistul a purtat un dialog cu Andreea Căpitănescu, director artistic eXplore festival, difuzat live pe WASP Magazine, în cadrul seriei Being together (in between disciplines), despre strategii artistice performative ce încearcă să răspundă momentului actual și să imagineze alte forme prin care putem fi și acționa împreună.

Dialogul înregistrat este disponibil online pe paginile de facebook WASP Magazine, eXplore festival și 4Culture, link https://fb.watch/1jDsEoU6d9/

Manuel Pelmus – UNTITLED

UNTITLED (2020), Expoziție colectivă, de Manuel Pelmuș, cu: Rolando Matsangos, Diana Spiridon, Cristina Toma, acțiune continuă (ro), prezentată pe 22, 23 și 24 octombrie, în trei spații: Colecția de artă Ligia și Pompiliu Macovei, Muzeul Theodor Aman, Palatul Suțu, fără participarea publicului. Publicul trăiește experiența acestui performance în FM, la Radio Guerrilla, acolo unde Manuel Pelmuș narează acțiunea performerilor. Lucrarea estompează granițele dintre o instalație de sunet și un live performance. Se întâmplă simultan, în diferite spații, prin intermediul sunetului live și al mișcării, și imaginează apropierea, folosindu-se de timp și de spațiu ca principal suport dramaturgic, în aceste vremuri când noțiunile de a fi împreună și a împărți același spațiu fizic, sunt supuse unui test radical. Este o colecție permanentă de gesturi produse printr-o practică live, asociată de regulă cu impermanența. Oamenii și locurile se mișcă împreună, de la distanță, uniți prin sunet și mișcare, propunând noi forme de încredere, grijă și solidaritate.

Manuel Pelmuș (n. 1974, București) trăiește și lucrează în Oslo și București. Este unul din artiștii cei mai influenți ai „noului performance”, fiind interesat în ultimul deceniu să reimagineze rolul performance-ului în contextul artelor vizuale. În ultimii ani, proiectele sale au fost prezentate la Para Site, Hong Kong (2017 – 2018), Tate Modern, Londra și Tate Liverpool (2016); Ludwig Museum, Köln (2016); Off-Biennale Budapesta (2015 și 2017); Kiev Biennale (2015); Centre Pompidou, Paris (2014); Van Abbemuseum, Eindhoven (2014); Muzeul de Artă Modernă, Varșovia (2014); Para Site, Hong Kong (2014); Bienala de la Veneția (2013), printre altele.

În 2012 i s-a decernat Berlin Art Prize pentru arte performative, iar în 2014 a primit Premiul de Excelență decernat de Centrul Național al Dansului din București. Începând cu octombrie 2019, Manuel Pelmuș este “research fellow” la Academia de Arte din Oslo (KHIO).

THE PRIVATE SCORE

Producție: WASP Studios

Co-producător: Asociația 4Culture

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Parteneri: Muzeul Municipiului București, Radio Guerrilla

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. Administrația Fondului Cultural Național nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, feeder.ro, IQads, România Pozitivă