25 septembrie – 12 octombrie

Centrul Artelor Vizuale Multimedia, Strada Biserica Enei, Nr. 16

Program de vizitare: luni – vineri, 6 p. m. – 8 p. m.

Expoziția este deschisă în intervalul 6 p.m. – 12 a. m, în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor, 2-4 octombrie 2020

Fricile noastre îşi orbitează numeroasele obiecte vizibile şi invizibile: catastrofe naturale, inteligență artificială, simulacru, viruşi, terorism. Camuflate în turbo-ritmul cotidian, acestea țes conturul unei schimbări, murmură o stare de pregătire pentru un viitor apropiat. Expoziția Antoniei Corduneanu ‘If Your Species Disappears Clap Your Hands’ abordează neliniştea generată de narațiuni apocaliptice asociate tehnologiei, rescriind-o într-o nuanță pozitivă, jucăuşă.

Construind un design expozițional aseptic, lucrările capătă statutul unor artefacte examinate cu o curiozitate genuină în cadrul unui laborator care priveşte lumea dintr-o perspectivă postumană. De la redarea holografică a organelor de simț, la reprezentări minuțioase, în alb-negru ale unor portrete-robot, spectatorul este inserat într-un scenariu detaşat din care poate analiza un sistem de percepție fragil în explorarea realității, o tranziție de la un subiect uman care domină, supune şi destabilizează mediul, la un subiect postuman care îşi reconfigurează relațiile cu subiecții nonumani pe principii de colaborare şi echilibru de putere.

În cadrul laboratorului, Antonia introduce instrumente ale subiectului digital. Aceste obiecte supradimensionate devin indici prin care sinele navighează un spațiu fluid, lipsit de granițe spațiale, temporale, îşi caută obiectele unor dorințe tot mai extinse, îşi performează alter egouri exuberante cu promisiuni de imortalitate.

Antonia Corduneanu este o artistă care activează atât în domeniul graphic designului, cât și în cel al artei vizuale, interesată de impactul tehnologiei informației asupra modelării subiectivității individului contemporan şi a standardizării şi diluării practicilor sale de comunicare.

Proiect realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte. www.instagram.com/aantoniaa.c/

http://www.behance.net/…/CODEX-MONITUM-MA-Graphic…