București, 17 ianuarie, 2019
PICTURĂ / Binom Contemp la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

Elite Art Gallery te invită în perioada 23 ianuarie – 6 februarie 2019 să vizionezi expoziţia de grup cu titlul „PICTURĂ / Binom Contemp”. Evenimentul reuneşte lucrările artiştilor Ionuț Theodor Barbu și Florin Mocanu, doi dintre jurații concursului de arte vizuale #Fresh. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 23 ianuarie, ora 18.30. Concepută ca dialog vizual, expoziția oferă publicului repere de interpretare plastică a naturii. Într-un cadru marcat de transformări și sinteze, lucrările stabilesc conexiuni complementare ce punctează o trecere echilibrată de la formele naturale la abordări abstracte.

În continuarea evenimentului expozițional #Fresh, dedicat tinerilor artiști, expoziția celor doi jurați reprezintă o confirmare a  valorilor românești în afirmare. Urmând cursul unui schimb de repere plastice între generații, expoziția stabilește o imagine definitorie mediului artistic românesc.

Ionuț Thedor Barbu s-a născut în anul 1972 în București. În anul 1997 devine absolvent al Academiei de Arte, secția pictură, la clasa profesorului Alexandru Chira. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România începând cu anul 1997 și Președinte al Asociației Culturale  „ZervasArt.RO”(2008), artistul expune frecvent pe simezele galeriilor din țară și străinătate, dovedind astfel o activitate prolifică în domeniul artelor vizuale. În acest moment Ionuț Theodor Barbu este profesor la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București. Artistul se remarcă printr-o activitate curatorială bogată și prin prezența activă în cadrul taberelor de creație și simpozionelor. În rândul celor mai recente premii se numără: Premiul Național pentru Picto-Obiect acordat de UAP București (2014) și Premiul al II-lea în cadrul Salonului Internațional de Pictură „Cărbunari”, Baia Mare (2009).

Pictorul Florin Mocanu s-a născut în anul 1963 în Răzvani, jud. Călărași. Absolvent al Academiei de Arte din București la clasa profesorilor Alexandru Chira și Ștefan Câlțea, artistul participă activ în numeroase expoziții și saloane desfășurate în țară și în străinătate. Florin Mocanu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România începând cu anul 1998 iar în acest moment este profesor la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București. De-a lungul timpului artistul se remarcă prin numeroase expoziții personale și de grup iar lucrările fac parte din colecții publice și private din România, Japonia, Italia, Franța și Germania. Cele mai recente premii obținute de artist sunt: Premiul I acordat de UAP, Salonul de pictură, București (2013) și Premiul I, Bienala de Artă, Târgoviște (2004)

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 23 Ianuarie-6 Februarie 2019, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar și proiecte educaționale.