Dorin Negrău este primul designer român care și-a transmis online colecția “The Winds Blows” , inspirată dintr-o broderie din Țara Crișurilor, Bihor, la New York Fashion Week.

Pandemia Covit 19 nu i-a împiedicat pe artisti sa colaboreze in cel mai frumos proiect de promovare si integrare al artei traditionale romanesti in portul contemporan. Artistul vizual Cristi Farcas si fashion designerul Dorin Negrău au colaborat  la noua colecție  vara 2021 Dorin Negrau pe care designerul a prezentat-o la New York Fashion Week, în perioada 11-16 septembrie.

Dorin Negrău a dus pe podiumul de la New York Fashion Week o colecție inspirată din motivele tradiționale românești, mai precis, din Țara Crișurilor, din Bihor!

“Este prima dată când nu sunt fizic la New York Fashion Week. Am prezentat acolo o colecție pe care am realizat-o special pentru New York. Incă de anul trecut am început să lucrez la ea, pentru că știam că asta va fi! Colecția este inspirată din Țara Crișurilor din Bihor și are un nume foarte emblematic zonei,  “The Winds Blows”.

Au fost în jur de 40 de ținute Dorin Negru în prezentare unde, bineînțeles, că ia și motivele tradiționale sunt la loc de cinste în colecțile Dorin Negrau!  

Filmarea s-a făcut la București intr-o locatie emblematica pentru satul romanesc Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, realizat si montat de artistul vizual Cristi  Farcas. Filmul l-am trimis, la New York, unde comisia de selectie l-a apreciat si l-a introdus intr-un circuit de promovare pe toate  canalele lor partenere de la Google, FDLA, Youtube, Ticketmundo play, FNL networking, FashionTV dupa transmisia oficiala din cadrul Saptamanii  modei de la New York”, a declarat Dorin Negrău.