PARADISUL PIERDUT
Spațiu : M7 atelier, Bucuresti
Perioada: 14-20.09.2020

Program de vizitare :
L-V : 18:00 – 20:00
S    : 10:00 – 19:00
D    : 10:00 – 15:00

Expoziția PARADISUL PIERDUT reunește obiecte din lemn și ceramică, creații ale brandului de design MARARA, sub tema “Schimbare”, interpretată în cheie de recuperare și transformare. Expoziția este eveniment conex al festivalului Romanian Design Week 2020, în perioada 14-20 septembrie, în spațiul M7 atelier, din București.  

MARARA este un brand de design apărut în urma colaborării între M7 atelier și Aram, două experimente de design și creație care propun o alăturare între două spirite înrudite: lemnul și ceramica, două elemente / materiale de bază dintr-o lume aproape pierdută.

În PARADISUL PIERDUT, personajele-roboți create de M7 atelier sunt personaje surprinse în situații, gânduri, căutări, pe care artistul le ajută sa se reveleze din materiale abandonate în obiecte de artă și design.
M7 atelier este un Geppetto contemporan, care il “meșterește” pe Pinocchio iar și iar din materiale reciclate: bucăți de lemn și piese metalice recuperate ca atare, din obiecte găsite pe străzi, în garaje, șantiere din zona veche a Bucureștiului, piese recuperate din ceasuri vechi, cântare, aparate electrocasnice ieșite din uz s.a.m.d.

Robotii sunt creați printr-un proces arheologic de recuperare și reconstructie, sunt ființe povestitoare care poartă urmele locurilor și obiectelor găsite, dar care acum nu reușesc să își mai înțeleagă sensul. Ființe absurde și năuce locuiesc într-o lume senină.

În PARADISUL PIERDUT a lui Aram, Adam și Eva, două ființe făcute una pentru cealaltă, predestinate și căzute împreună în dizgrație, reprezentate de mii de ani una lângă alta, sunt astăzi singure și auto satisfăcute.
În relație cu noile valori, ale unei lumi în care prioritățile s-au schimbat, în căutarea sensului, fie el de ordin pragmatic sau spiritual, fiecare caută separat recuperarea unei stări de bine referențială, a unei stări “binecuvântate” primordial.
Autoîncântarea este cântecul lor. Paradisul lor pierdut este o lume de lut populată de fragmente naturale sau arhitecturale, o lume idealizată și irațională.

Situat pe una dintre străzile din inima capitalei, M7 atelier este un spațiu hibrid, atelier de creație, spațiu de expunere și centru educațional, dedicat artelor ca mijloc de transformare, de (re)interpretare, de experiment și dezvoltare.

Contact:
str.Tudor Arghezi nr. 13, București (lângă fosta ambasadă SUA)