Scoala Atelier 1, Primaria Municipiului Iasi, Universitatea Nationala de Arte “G.Enescu“ si Uniunea Artistilor Pastici –Iasi va invita in lumea de poveste „Tu în viziunea mea”

Pe str. Lăpuşneanu, până pe 18 noiembrie 2017 , 13 copii, elevi curajoşi ai Școlii Atelier nr.1 –Iasi-, coordonaţi de prof. Leontin Păun, expun o serie de portrete ale colegilor, membrilor familiei sau a unor personaje preferate, spărgând astfel graniţa dintre sculptură şi ceramică. Fiecare portret redă o stare ce emerge din dorinţa micilor artişti de a înfăţişa lumea aşa cum este ea: veselă, frământată, visătoare, candidă sau iubitoare. Taina materialului, modelarea şi supunerea acestuia cu cele zece degeţele, oferă lutului înfăţişarea dorită adăugând un ritm aproape muzical. Cu vocaţia şi pregătirea unui spirit plurivalent şi, nu mai puţin cu sensibilitatea unui poet, îndrăgostit de forme şi armonii imperisabile, Leontin Păun îi învaţă pe micii artişti dragostea pentru artă, pentru creativitate, frumos şi bucurie.

Un astfel de peisaj urban, diferit şi mult prea necesar pentru a descreţi frunţile şi conştiinţele, arată puterea de a schimba prin vitalitatea ceramicii griul ce ne înconjoară, de a ne face, chiar şi pentru o clipă, din nou puri şi afabili.

Critic de arta Maria Bilaşevschi