Într-o lume guvernată de rigorile stării de alertă, Centrul de Cultură „George Apostu” vă propune să rămânem în stare de veghe spirituală în cadrul unor noi „Provocări colocviale”, care vor aduce în prim plan dramaturgia românească actuală și prelungirea firească a acesteia în cadrul artelor spectacolului – reprezentația teatrală. Tema aleasă pentru această nouă întâlnire culturală este „Despre actualitate și teatralitatea ei”. Au acceptat să răspundă pozitiv acestei provocări dramaturgul Mircea M. Ionescu și Teatrul Municipal „Ariel”, Râmnicu Vâlcea.

„Provocările colocviale” au un format extins, programul derulându-se pe parcursul a două zile, după cum urmează:

* joi, 10 septembrie 2020, ora 17.00

conferința cu titlul „Despre actualitate” susținută de Mircea M. Ionescu, urmată de un dialog cu publicul participant;

„Spectacolul cărții”, în cadrul căruia prozatorul, dramaturgul, criticul de teatru Dinu Grigorescu va prezenta cele mai recente volume ale dramaturgului Mircea M. Ionescu: „Dallas 2020” și „Finis coronat (virus) opus! sau Nebună poftă de viață pe timp de pandemie”; reamintim faptul că Mircea M. Ionescu  a fost recompensat în anul 2019 de Academia Română cu Premiul „Ion Luca Caragiale” – secțiunea Dramaturgie, pentru volumul „Bărbatul cu trei picioare”, apărut la Editura Tracus Arte, în anul 2017;

– programul zilei de 10 septembrie include un inedit recital susținut de Adrian Petrescu (oboi și soprano saxofon), solist al Filarmonicii „George Enescu” din București;

– amfitrionul evenimentului cultural este Gheorghe Geo Popa, cel care semnează și prefața volumului „Finis coronat (virus) opus! sau Nebună poftă de viață pe timp de pandemie”.

* vineri, 11 septembrie 2020, ora 20.00

 – spectacolul „Valoroasa actriță fără teatru”, Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea, după piesa lui Mircea M. Ionescu, într-o interpretare de excepție a actriței Cătălina Sima, regia și scenografia Alin Holcă; coregrafia spectacolului este realizată de Mălina Andrei.

Evenimentele vor avea loc în spațiul deschis al Grădinii cu statui a Centrului de Cultură „George Apostu” și se vor desfășura cu respectarea strictă a normelor în vigoare cu privire la starea de alertă. Biletele pentru spectacolul de teatru se găsesc la: Centrul de Cultură „George Apostu”, str. Crângului nr. 18, și pe platformele www.myticket.ro, www.entertix.ro.

Programul cultural pentru anul 2020 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfăşoară sub genericul „Artă, Cultură, Tradiție – Călătorii spre eternitate”.