Iulie 31, 2020 – August 09, 2020

Curator: Antonio Maraldi

Lumea extraordinară a lui Fellini prinde viață prin obiectivul fotografului Paul Ronald, care a surprins momente de neuitat pe platoul de 8 ½. Fotograf oficial al filmului, el a înregistrat, prin câteva mii de fotografii, viața de zi cu zi și luminile platoului de filmare. Însuși maestrul Fellini, Marcello Mastroianni, incredibil dar în același timp foarte natural, sau îndrăzneața Claudia Cardinale, strălucesc în lumina reflectoarelor și ne oferă șansa de a descoperi momentele unice ce se petrec în spatele scenei.

Paul Ronald i-a oferit lui Antonio Maraldi, responsabil pentru Centro Cinema Città di Cesena, numeroase fotografii realizate pe platoul de filmare 8 ½ (1963), care au rămas nepublicate zeci de ani, până când au luat forma expoziției actuale, curatoriată de însuși Maraldi. O expoziție dedicată maestrului luminii și viselor, Fellini.

Expoziția este prezentată la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca ca parte a Close-up Fellini dedicată de Festivalul Internațional de Film Transilvania centenarului marelui regizor italian.

Expoziția este realizată în parteneriat cu Camera de Comerț italiană pentru România și Consulatul onorific al Republicii Italiene la Cluj-Napoca.