Asociația Culturală ARTAR cu sprijinul SC AnticExLibris SRL organizează în perioada 25 mai – 21 iunie 2020, în mediul online, prin intermediul rețelei facebook, prima ediție a Concursului de pictură, desen și colaj ARTARul Copiilor 2020 dedicat Zilei Internaționale a iei. El se adresează atât părinților ai căror copii sunt pasionați de artă, cât și profesorilor de desen, școlilor și liceelor de artă, cluburilor sau cercurilor de pictură.

Prin acest concurs dorim să încurajăm și să promovăm creativitatea copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani, iar tema aleasă pentru această ediție credem că este una foarte generoasă. Astfel, lucrările de pictură, desen sau colaj care vor fi înscrise trebuie să fie originale și să aibă ca motiv de inspirație elemente caracteristice iei tradiționale românești, din diferite zone ale țării, modele decorative pe care le întâlnim însă și pe obiecte ceramice, covoare sau alte obiecte textile, icoane, dar chiar și pe bijuterii.

Pentru a avea și un scop educațional, în grupul destinat acestui concurs vom posta, pe toată durata desfășurării lui, exemple de lucrări ale artiștilor, din diverse perioade și curente artistice, compoziții ce au avut ca subiect central motivele populare sau interpretări ale acestora. Nu ne dorim ca participanții să copieze aceste lucrări, ci să-și îmbogățească cunoștințele despre artă.

Cele 12 premii, ce constau în cărți deosebite de artă în limba engleză, vor fi oferite de grupul de librării AnticExLibris – Discount Books, unul dintre susținătorii promovării educației prin artă.

Mai multe detalii despre condițiile de participare le puteti găsi pe pagina oficială a Asociației Culturale ARTAR www.artar.ro sau pe pagina de facebook https://www.facebook.com/groups/ARTARulCOPIILORiunie2020/

Vă așteptăm cu drag!

Roxana Bărbulescu, critic de artă

Președinte al Asociației Culturale ARTAR