„Arată-mi ce vezi chiar acum afară, unde nu-i loc de concert și paradă și patinoar, și pe unde acum umbli cu treabă, cu declarație, cu drag.”

Privește Orașul este, în primul rând, un îndemn de a te interesa de orașul tău!

Prin campaniile Privește Orașul de până acum, am încurajat locuitorii să se exprime liber în raport cu spațiul public, prin fotografii, povești sau ilustrații. Spațiul public, prin lentila campaniilor Priveșe Orașul, este văzut ca o sumă de amintiri, trăiri și proiecții, percepții personale și colective, ce împreună creează și definesc imaginea acestuia și a comunității sale.

Dar CE MAI ÎNSEAMNĂ SPAȚIUL PUBLIC ACUM, în contextul pandemiei COVID-19? Este întrebarea la care te invităm să răspunzi, participând la un concurs de fotografie desfășurat în perioada 1 – 29 mai 2020, pe website-ul privesteorasul.com.

Cele mai votate fotografii vor fi premiate la intervale de 7 zile, cu premii constând în produse de la parteneri locali, pe care noi îi susținem și cărora le mulțumim că rezistă în această perioadă dificilă. 

PS – Sorina Vazelina (ilustrație) și Ana Kun (text) au creat un personaj cu trăsături umane și voce proprie, care oferă inspirație tuturor celor care în această perioadă sunt în situația de reconsidera relația pe care o au cu spațiul public. Acest personaj devine mesagerul campaniei Privește Orașul în contextul pandemiei COVID-19, așa că te invităm să urmărești ipostazele în care acesta se prezintă în mediul online.

* Campania Privește Orașul 2020 este organizată de Filiala Teritorială Timiș a Ordinului Arhitecților din România și Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și implementată de echipa bienalei timișorene de arhitectură Beta.
** Proiectul, conținutul acestuia și modul în care rezultatele proiectului sunt folosite – reprezintă în mod exclusiv opinia echipei Beta.