Centrul de Fotografie Documentară lansează o nouă serie de granturi pentru proiecte de fotografie documentară, de data aceasta oferite exclusiv tinerilor fotografi, sub 30 de ani, din România și Republica Moldova.

5 granturi pentru dezvoltarea de proiecte de fotografie documentară, în valoare de 3.500 de lei (net) fiecare.

Deadline: 31 Mai, ora 24:00

Cerințe: un portofoliu compus din 10 imagini, fie singulare, fie serie, în format pdf. O scurtă prezentare, de câteva rânduri a voastră și o descriere a ideii pe care vreți s-o dezvoltați cu ajutorul grantului CdFD. Trimiteți cele două fișiere la [email protected]

Juriul:         

Andra Matzal, editor si jurnalist Scena 9, RO

Ramin Mazur, fotograf independent, reprezentat de Panos Pictures, MD

Matei Bejenariu, artist, fondator si director al Centrului de Fotografie Contemporana din Iasi

Ioana Cîrlig, fotograf, co-fondator Cdfd, RO

Petruț Călinescu, fotograf, co-fondator CdFD, RO

Tematica rămâne la alegerea fiecărui fotograf, iar fotografia trebuie să fie principalul mediu de documentare (acceptăm și propuneri multimedia).

Procesul de selecție și desfășurarea:

Câștigătorii vor fi anunțați pe 31 mai, pe site-ul CdFD, iar predarea materialelor se va face la începutul lunii noiembrie. La o dată pe care o vom stabili ulterior, în funcție de ridicarea restricțiilor actuale, câștigătorii vor fi invitați să participe la un workshop de mentorat CdFD (cazarea și masa vor fi asigurate de noi). 

Întrebări suplimentare la [email protected].

5 under 30” este cofinanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime  responsabilitatea beneficiarului finanțării.