AMPRENTA MEMORIEI – Amalia Crişan
IAGA Contemporary Art are plăcerea de a prezenta o noua expoziţie semnată de către tânăra artistă româncă Amalia Crişan cu titlul Amprenta Memoriei.

Expoziţia acesta prezinta o selecţie de aproximativ treizeci de lucrări recente semnate de Amalia Crişan. Munca şi, implicit, lucrările Amaliei Crișan, reprezintă un studiu riguros şi sârguincios al picturii: înțeleasă ca laborator inepuizabil de materiale și tehnici; pictura este un limbaj menit să pună în scenă o naraţiune prin imagini, preluate atât din memoria şi trăirile profunde ale artistei, cât şi din imaginar şi abisal, unindu-se într-o împletitură de figuraţie şi abstractizare.

Alegerea suporturilor de diferite dimensiuni, de la cele micro la cele macro, foarte lungi sau mici, corespunde și se aseamănă cu experimentalismul îndrăzneț al materialelor picturale care se amestecă, se stratifică, se suprapun și se intersectează în câmpul vizual, dând viață unor imagini complexe care invită spectatorul la o contemplare atentă și, mai ales, lentă, încetinită în mod voit pentru a înțelege bogăția semnelor și icoanelor care apar și se afundă între suprafața și profunzimea fiecărui tablou.

Expoziția este completată cu un catalog cu reproducerea tuturor lucrărilor expuse, și cu text critic scris de către Ilaria Bignotti.

Expoziția este deschisă publicului din data de 12 Februarie 2020 pana pe în 8 Martie 2020, in spațiile Galeriei IAGA Contemporary Art.

Vernisajul expoziței va fi în data de 12 Februarie, de la ora 18.00.
Vă așteptăm cu drag!

IAGA Contemporary Art
Address: Strada Cloşca, n.9-11, Cluj-Napoca, Romania
Website: www.iagacontemporaryart.com
E-mail: [email protected]