Expoziție foto cu scop caritabil:

“Demitizarea Africii – Exerciții de colaborare”
Vernisaj joi, 5 decembrie, ora 19:00
Locația: Gallery, Strada Leonida nr. 9. București

Pe drumurile prăfuite ale Africii se nasc miturile care ajung în Europa: despre sărăcie, despre boli, despre lipsuri și, cel mai adesea, despre salvatorul alb, de care are nevoie un continent întreg de copii care nu sunt în stare să-și administreze moștenirea.

În autocarele companiilor de turism și voluntariat oamenii se urcă deopotrivă cu teamă, cu poftă de adrenalină și cu sentimentul că pot schimba ceva într-o lume care, cumva, e “greșită”.

Însă mulți dintre călătorii care au avut răbdare să asculte cu mai multă atenție îți vor povesti despre cum, în orice țară africană cocoșul cântă în zori la fel ca în Europa, iar ceaunul fierbe la fel pe pirostrii, în timp ce mamele își pregătesc copiii pentru școală. Despre cum lumea se mișcă după mecanisme surprinzător de asemănătoare – dar, în același timp, ascunse călătorului naiv în căutarea exoticului.

De Moș Nicolae, te invităm la o discuție despre demitizarea Africii, despre dezvoltare comunitară și despre cum “a da” e, de cele mai multe ori mai puțin important decât “a conecta”, împreună cu fotografii Ioana Epure, Lucian Muntean (PressOne), Adrian Câtu, Tudor Vintiloiu, Andrada Bursuc & Ion Cojocaru (In Between Flights), jurnalistul Gabriel Bejan, și cu echipa EduCaB, ale căror fotografii și povești îți vor arăta Africa de zi cu zi, din spatele peisajelor idilice, safariurilor sau – dimpotrivă, a sărăciei.

Și cu participarea lui Răzvan Exarhu, căruia – atunci când nu trezește bucureștenii la Rock FM cu “Morning Glory cu Răzvan Exarhu” – îi place deopotrivă să se plimbe și să asculte povești de pe drum.

Expoziția foto poate fi vizitată, la Gallery, între 5 și 12 decembrie, iar fotografiile pot fi cumpărate.
Fondurile strânse vor fi investite în construcția Campusului Școlii din Ugera, Ludewa District, Tanzania.

EduCaB este un proiect educațional dezvoltat de un grup de prieteni, concentrat pe zone marginalizate – din România sau din țări în curs de dezvoltare – care nu au acces la resurse educaționale. Nu e un program de donații, ci e o rețea informală menită să sprijine aceste comunități pe termen lung, atât prin investiţii materiale, cât și prin expunere la cunoștințe și experiențe greu de accesat în mod independent.

https://life.hotnews.ro/stiri-calatorii-23531646-fotografii-care-ajuta-intelegi-cum-este-africa-dincolo-mituri-prejudecati.htm?fbclid=IwAR0sdOUtSGJtQGgHGqxdJjEadoW90DxjqJlj5OEYZ4j9ucFdr0nNSK0Oyrw