Echipa DeltaCraftinvită să cunoașteți meșteșugurile deltaice și pe cei care le practică în cadrul unei expoziții interdisciplinare ce explorează viețile a șase meșteșugari din Delta Dunării. Vernisajul expoziției va avea loc în 11 noiembrie, ora 19.00, la spațiul AWE: Palatul Universul, 23-25, corp A.

Expoziția reunește materialele realizate în vara lui 2019, când o echipă formată din producătorul video Andrei Dudea, artistul contemporan Ionuț Dulămiță și doi cercetători: Oana Neneciu și Loredana Pană, parte a echipei DeltaCraft, au explorat viețile celor șase meșteșugari deltaici: Florica Arion, Paraschiva Gălățeanu, Costel Crimschi, Paraschiva Constantin, Florian Toma și Nedin Geanbai.

Pe lângă materialele multimedia realizate sub conceptul Povestea Vieții, expoziția va cuprinde și parte dintre obiectele realizate în cadrul programului DeltaCraft de meșteșugari și designeri români în ultimii 5 ani în care au fost realizate constant colecții DeltaCraft.

DeltaCraft este un program inițiat în 2015 de către Asociația Ecopolis cu sprijinul KraftMade, în cadrul căruia sunt invitați designeri de obiect, arhitecți și artiști români să exploreze bagajul patrimoniului cultural, material și imaterial, din Delta Dunării, prin realizarea de proiecte comune cu meșteșugarii din Deltă. DeltaCraft înseamnă, până în prezent implicarea a 13 meșteșugari deltaici, 9 designeri români, 2 curatori și numeroși prieteni și susținători care au promovat și participat în diverse forme la activitățile programului.

Povestea Vieții: Meșteșugarii DeltaCraft este un proiect derulat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis și co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național.