Gheorghe PipereaDuminică 8 iunie 2014, de la ora 11.00,  la Sala MICĂ, în cadrul programului CONFERINŢELE TEATRULUI NAŢIONAL

Avocat GHEORGHE PIPEREA prezintă conferinţa cu tema

Despre talibanism juridic și abuz de putere: TVA pe veniturile din drepturi de autor

 Cu o experienţă profesională de peste 20 ani în domeniul juridic, profesor doctor Gheorghe Piperea este creator de curente şi de modele de practică legală şi jurisprudenţială, inovaţiile şi soluţiile gândite şi aplicate împreună cu echipa sa de la Piperea şi asociaţii fiind un motor al dezvoltării dreptului afacerilor în România ultimilor 10 ani.

Gheorghe Piperea şi echipa sa sunt creatorii conceptului de proces colectiv de tip class action în România, fiind şi cei care au pus în lucru acest concept, cu rezultate remarcabile

Domeniile sale de specialitate sunt insolvența, societățile comerciale, piaţa de capital, protecția consumatorilor, legislația în domeniul sănătății, dreptul transporturilor şi dreptul bancar.

În ultimii ani, avocatul Gheorghe Piperea a fost iniţiatorul unor mari procese colective, fiind cunoscut în special pentru procesele intentate unor bănci comerciale pentru comisioane abuzive introduse în contractele de creditare.

La conferinţa de duminică vom avea ocazia să aflăm detalii utile şi interesante, unele în premieră, despre un subiect care priveşte întreaga lume a creatorilor din România. Este vorba despre cel mai recent proces colectiv câştigat de Piperea şi Asociaţii, demers juridic iniţiat contra ANAF şi a Ministerul Finanţelor, pentru constatarea ilegalităţii tva-ului aplicat pe veniturile din drepturi de autor.

“Mă simt onorat de invitaţia domnului Caramitru de a veni pe scena Teatrului Naţional şi de a expune audienţei cel mai recent proces colectiv câştigat de Piperea şi Asociaţii. Este un proces care a revelat un fapt simplu: drepturile de autor nu sunt o marfă şi nici nu pot fi confundate cu un serviciu comercial. Procesul a mai revelat un important principiu de filosofie a dreptului: legea nu este o lege în sensul drepturilor omului şi cetăţeanului dacă nu este accesibilă şi predictibilă, întrucât omul nu îşi poate ordona comportamentul după o astfel de „lege”. În fine, procesul a mai revelat o lecţie administrată de judecători autorităţilor: legea nu se poate aplica reatroactiv şi o taxă nu se poate construi pe o incertitudine legislativă”. (Gheorghe Piperea)

Amintim faptul că, în prima parte a acestor întâlniri conferenţiarul susţine tema aleasă, iar în cea de-a doua parte intră în dialog cu publicul.Vă aşteptăm la una din cele mai interesante expuneri privind apărarea drepturilor creaţiei artistice.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de bilete a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Pentru mai multe informaţii legate de bilete:

021. 314. 71. 71 (Agenţia de bilete)

şi pe site-ul TNB.