Elite Art Gallery în parteneriat cu galeria Arcade 24 din Bistrița vă invită la o expoziție comemorativă a pictorului George Mircea. Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 6 Noiembrie, ora 18.30.

Nu este drum în cer la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București


În perioada 1-22 Noiembrie 2019, Elite Art Gallery în parteneriat cu galeria Arcade 24 din Bistrița vă invită la o expoziție comemorativă a pictorului George Mircea. Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 6 Noiembrie, ora 18.30. Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Neagoe și aduce pe simeze o selecție de lucrări din ultimul deceniu de creație a artistului. Prin prisma relației tematice și stilistice acestea îmbracă conceptul memoriei creative ca reper de analiză critică și plastică. În cheia unei activități prolifice, expoziția invocă natura ca instrument de percepție a realității prin a cărei căi sunt devoalate intuiții mistice, fațete ale subconștientului și fragilitatea condiției artistului ca subiect apofatic.

George Mircea (1979-2018) își începe studiile în anul 1998 la Academia de Arte “Ion Andreescu” din Cluj-Napoca la clasa pictorului Ioan Sbîrciu, iar apoi, un an mai târziu, se transferă la Universitatea Națională de Arte din București, secția Pictură, la clasa pictorului Horea Paștina. Din anul 2006 artistul este Lector Universitar Doctor al Universității Naționale de Arte din București iar în perioada 2006-2011 profesează și cu titlul de colaborator asociat al Universității București-Facultatea de Istorie. Tot în cadrul Universității Naționale de Arte din București artistul își susține teza de doctorat cu tema “Ordine și Carnaval”. Începînd cu anul 2003 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și Membru al Școlii Române din Roma. Parcursul expozițiilor personale începe la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia cu un program îndeaproape gândit și înfăptuit sub îndrumarea criticului de artă Dan Hăulică. George Mircea este autorul a treizeci și nouă de expoziții personale de pictură. Expune în galerii importante din România ( Bacău, Bistrița, Cluj, Tîrgu Mureș, Ploiești, Deva) și are expoziții în galerii semnificative din Paris, Nurenberg, Munchen, Roma, Veneția, Pisa, Madrid, Santiago de Compostela, Budapesta,Chișinău etc. De-a lungul anilor George Mircea se face remarcat în peste 150 expoziții de grup, colective, saloane naționale și internaționale în țară și în străinătate. Lucrările artistului fac parte din colecții particulare și de stat din Italia, S.U.A., Germania, Belgia, Canada, Ungaria, Elveţia, Grecia, Franța, România și Spania.


Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 1-22 Noiembrie 2019 la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar și proiecte educaționale.