În preambulul celei de-a 14-a ediții a SIMULTAN Festival, unul dintre cele mai importante și longevive evenimente dedicate artei media & video și muzicii experimentale, artiștii vizuali și new media sunt invitați să înregistreze lucrări video conform tematicii din acest an — THERE WILL BE A TIME WHEN IT WILL NOT BE. Ediția din acest an va avea loc între 7-10 noiembrie 2019.

Festivalul SIMULTAN 2019, prin motto-ul “There will be a time when it will not be” își propune să exploreze și să chestioneze diferite aspecte ale societății și ale vieții individuale influențate de tehnologie, să exploreze situații speculative, să perturbe imaginea standardizată a viitorului, cultul progresului și dezvoltării infinite. De la personal la politic și social, filosofic și existențial, festivalul urmărește să puncteze modul în care artiștii răspund la provocările majore ale zilelor noastre, cum înregistrează schimbarea și cum își imaginează viitorul.

Până în data de 14 octombrie 2019, Asociația Simultan așteaptă lucrări video inovative care să se raporteze la această temă.

Pentru a se înscrie, participanii trebuie să completeze formularul online.

Participanții pot afla în ce parametrii trebuie să se încadreze lucrarea video înregistrată, precum și termenii și condițiile de înscriere, consultând regulamentul de aplicare.

Înscrierea nu presupune plata unei taxe!

Pentru mai multe informații, vizitați pagina https://www.simultan.org sau contactați organizatorii la adresa de email simultanfestival [at] gmail.com

SIMULTAN este un festival dedicat artei media și experimentului artistic, făcând o punte de legătură între diferite medii. Inițiat de un grup de artiști — Levente Kozma, Antal Huba, Szilard Szoke, Alin Rotariu și Sorin Vreme— festivalul Simultan s-a născut ca un proiect artistic, având scopul de a creea un context cultural al prezentului pe scena locală, încurajând formele noi și inovative de exprimare artistice, în domeniul artei vizuale și sonore.

Abordând noi estetici, prezentând artă video și evenimente live, temele și metodele abordate de festivalul SIMULTAN sunt: eclectism stilistic, relația dintre om și automatizare, reciclare sau teme ecologiste, lirismul sec – digital, fuziunea instrumentelor acustice si electronice, cinema-ul expandat, colajul jovial sonor live, precum și reflectarea asupra valențelor politice ale sunetului.