Luni, 8 iulie 2019, ora 19:00, Institutul Cultural Român la Budapesta organizează la sediul său din strada Izsó nr. 5, 1146, Budapesta Expoziția Colour Fields Radu Comsa & Simion Cernica curatoriată de criticul de artă Maria Rus-Bojan. Această expoziție explorează noul val de pictură abstractă în arta contemporană românească.

În timp ce abordarea lui Radu Comșa față de abstract se bazează pe combinația armonioasă a culorilor primare, discursul artistic al lui Simion Cernica e o explorare conceptuală si formală, a modalităților de expresie în pictura contemporană

Expoziţia este deschisă publicului în perioada 9 iulie – 9 septembrie 2019, de luni până vineri, în intervalul orar: 10.00-13.00 și 14.00-17.00.

Radu Comșa

S-a născut în 1975 la Sibiu. A urmat cursurile Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca între 1994-1999 și a absolvit programul de masterat al aceleiași universități în 2001. De atunci, artistul stabilit la Cluj a expus în diverse galerii și instituții de artă din țară și din străinătate și a participat la bienale și expoziții internaționale de anvergură, dintre care amintim doar câteva: Bienala Art Encounters, Timișoara (2015); „A few grams of Red, Yellow, Blue”, Centrul pentru Artă Contemporană „Ujazdowski Castle”, Varșovia (2014); „Hotspot Cluj” – New Romanian Art, Arken Museum, Copenhaga (2013); „European Travellers” – Art from Cluj today, Műcsarnok | Kunsthalle Budapesta (2012); „Estate”, Galeria „Marianne Boesky”, New York (2012).

Simion Cernica

Născut la București, România, în prezent lucrează și trăiește la Los Angeles. Folosește orice mijloc sau discurs necesar pentru a-și exprima poziția conceptuală și explorarea formală. El își dezvoltă practica cercetând istora recentă și energiile socio-politice și culturale actuale. În timp ce pune la îndoială perspectivele cultuale oficiale, el își propune să provoace modul nostru de a percepe realitatea, istoria culturală și cum avansăm în umanitatea noastră precară. Lucrările și proiectele sale au fost expuse la nivel internațional la Fundația Art Encounters, Timișoara; Galeria Jaus, Los Angeles; Expanded Space, București; ODD, București; Muzeul Romei în Trastevere, Roma; Bienala Timișoara; Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC),, București; MAGMA, Sf. Gheorghe; Salonul de Proiecte, București; ”photo LA”, Los Angeles; HAU, Berlin; Matadero, Madrid; Atelier 35, București; UQBAR, Berlin; Centrul Național de Dans, București; Proiect de artă publică, Germania/România; Institutul Cultural Român, Veneția printre altele.