Quark Gallery vă invită la expoziția de artă contemporană Pauză Existențială: Una și nouăsprezece pisici.

Vernisajul va avea loc pe data de 14.06.2019 la ora 19:00.

Expoziția va fi deschisă până pe data de 27.07. 2019 și se poate vizita sâmbătă și duminică între orele 15:00 și 20:00 la Quark Gallery.

Expun: Tudor Frâncu, Furák Pop László, Remus Ilisie, Noni, George Hociung, Schinderman Daniela, Vioara Bara, Cosmin Durgheu, Roxana Netea, Dafina Naiad, Goonya, Kseleqoqynqyshy, Ieronim Moruț, Radu Pământ, Ilinca Ghimbășan, Dalina Zăpodeanu, Ursu Gabriel, Urszinyi Maria,Ro.

Expoziția Pauză existențială a pornit de la o premisă simplă, aceea de a lua răgaz de la sensurile hipercomplicate, de la dorințele de a înțelege sensul vieții sau de a protesta față de situația politică. Este pur și simplu o pauză, o celebrare a diversității percepțiilor.


Invazia felinelor a fost victorioasă în domeniul virtual, iar aici începe expansiunea culturală. Între kitcs și artă, facem/aducem un omagiu cuceritoarelor creaturi ce acompaniază omenirea de mii de ani.

Precum în lucrarea lui Kosuth, unul și 3 scaune, definiția pisicii este expusă. Însă spre deosebire de lucrarea acestuia, nu o alăturăm unei pisici reale sau unei poze a aceleași pisici. Fiecare artist este limitat la tema felinei, astfel abordăm percepția subiectivă a pisicii, ne aflăm în fața a 19 adevăruri diferite asupra unui singur subiect. 

Curator: David-Aron Indig