Vino pe data de 14 mai 2019, ora 18:30, la deschiderea expoziției personale cu titlul “Simulacre” semnată de Nadejda Lungu!

Simulacre la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București
 
În perioada 14 Mai – 10 Iunie 2019, Elite Art Gallery găzduiește expoziția personală a artistei Nadejda Lungu cu titlul „Simulacre”. Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 14 Mai, ora 18.30. Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Traci-Neagoe și aduce pe simeze o serie nouă de lucrări ce dezbat adevărul ca instrument  de interpretare a realității. Subiecte și subiecți desprinși din societate își arată identitatea și privesc publicului în ochi cu inocența și sinceritatea unei prezențe imuabile. Masca înșelătoare a unei lumi ambalate în reguli de conduită, legi și sisteme de funcționare este dată la o parte în favoarea unei adevăr transmis prin portrete a căror expresii vorbesc.
 
„Grupurile de oameni, portretele surprinse în mișcare sau meditație sunt ele tot ceea ce vedem?! Oare căutările de sens sunt rodul închipuirilor noastre?! Acestea sunt doar câteva din întrebările pe care le invocă Nadejda Lungu în cea mai nouă serie de lucrări. Studiile sociologice descos sensul imaginii prin prisma văzutului și a încărcăturii simbolice  a ceea ce reprezintă realitatea. Relativitatea este un factor covârșitor prin care imaginea capătă diferite sensuri, punând la îndoială adevărul. Sociologul Jean Baudrillard în „Simulacre și simulare”descoase imaginea în patru faze de interpretare. Figurativul omniprezent aflat în continuă căutare de adevăr contribuie la „reflectarea unei realități profunde”, contextul pare că „maschează şi denaturează o realitate profundă” sau chiar „maschează absenţa unei realităţi profunde”. În acest joc de aparențe și simboluri imaginea riscă să rămână „fără raport cu orice fel de realitate: îşi e propriul simulacru pur” invitând astfel privitorul să descopere povești de viață dosite sub pleoape grele, riduri adânci și mâini bătătorite de vreme. În tot acest demers artistic, adevărul pășește spre lumină prin emoții împărtășite stingher, prin griji depășite cu vise și pierderi ponderate cu dor”. Ana Traci-Neagoe, Curator

Nadejda Lungu s-a născut pe data de 28 noiembrie 1988 în Anenii Noi, Republica Moldova. În anul 2014 devine absolventă a Universității Naționale de Arte din București, secția Pictură la clasa profesorului univ. Dr. Marcel Bunea. Începând cu anul 2010, artista se remarcă prin participarea activă la mai multe expoziții de grup în țară și străinătate, dar și prin expoziții personale.
 
Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 14 Mai – 10 Iunie 2019 la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.
 
Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale.