Emergency Entrance #0 (lansare)
vineri 3 mai 2019, ora 19:00
locație: Lapsus
Timișoara, spl. Peneș Curcanul, nr. 4, etajul 1, studio 23

https://www.facebook.com/events/2173759182934763/

Asociația Simultan lansează vineri 3 mai la ora 19, programul serial Emergency Entrance cu un performance artistic în laboratorul Lapsus din Timișoara, pe splaiul Peneș Curcanul, la numărul 4, etajul 1, studio 23.

Scopul acestui proiect este să creeze puncte de întâlnire între artiști emergenți și public prin înființarea unui laborator artistic dedicat experimentului și expunerii, încurajând practici relaționale, tehnologice și performative bazate pe cercetare.

Teoria evoluției emergente afirmă că apariția noilor proprietăți într-un mediu se produce în anumite momente datorită rearanjărilor imprevizibile a unor entități deja existente. Considerăm că, spre deosebire de mono-disciplinaritate, utilizarea practicilor multiple este o forță care poate antrena respectivele rearanjări, generând stimulii și reacțiile spontane ale emergenței într-un context aflat în stare de urgență.

Formatul specific, autorii și conținutul evenimentelor nu vor fi anunțate în prealabil, în schimb propunem ca seria să fie privită ca o reacție în lanț, cu fiecare episod menit să fie experimentat in-situ de către public.

http://emergency.simultan.org/

https://lapsus.xyz/

Emergency Entrance e un program conceput de Asociația Simultan și Lapsus, având ca parteneri Casa Artelor/DJCT, Fundația Comunitară Timișoara, Asociația culturală și ecologică SEPALE și Centrul Cultural German.

Program cultural co-finanțat de AFCN. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.