Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” Mogoșoaia vă invită sâmbătă, 20 aprilie 2019, la vernisajul
de la Parterul Palatului, începând cu ora 17.00 unde se va deschide expoziția Thinking on Art Nature Society, semnată Marilena Preda Sânc.

Marilena Preda Sânc este profesoară la Universitatea Națională de Arte din București și autoarea unor  scrieri de specialitate centrate pe arta în spaţiul public, feminism şi forme de artă media. Totdată, artista este cunoscută publicului și profesioniștilor din domeniu  pentru multidisciplinaritatea  operei sale  care include lucrări de pictură, desen, obiect, fotografie cu interveniții, cărţi de artist, body art, land art, instalaţie, performance, video și Public Art.

Din 1980 lucrările sale au fost prezentate internaţional în muzee,  la conferinţe, simpozioane, în galerii naţionale şi internaţionale,  în media. Lucrările integrează forme de artă tradiţională şi artă media, investighează şi vizualizează corpul/mentalul/sufletul/comportamentele umane în relaţie cu natura, spaţiul social/politic/reprezentaţional. Arta sa explorează problematicile feministe de gen bătrâneţe/ femeia ca leader în cheie eco-feministă. ( www.preda-sanc.ro)