Luni, 24 iulie a fost inaugurat pavilionul FabHub – un container reinventat, hotspot cultural mobil al Fabricii de Pensule în Parcul Feroviarilor.

Prin intermediul FabHub, ne propunem să activăm acest spațiu verde redat orașului prin întâlniri cu locuitorii cartierului și utilizatorii parcului despre istoria locului și posibile scenarii de viitor, ateliere pentru copii și părinți, expoziții, performance-uri, instalații, spectacole, activități sociale gândite de și cu locuitorii cartierului pentru locuitorii cartierului. Totodată, cei interesați să propună evenimente destinate comunității locale o pot face în cadrul unui open call pe care îl lansăm, iar prin #atelieruldeidei propunem comunității artistice, creative și de antreprenori locali să dezvolte intervenții și soluții creative pentru parc și utilizatorii acestuia.

Calendar open call și #atelieruldeidei

24 iulie – inaugurarea paviliounului FabHub: lansare open call pentru organizarea evenimentelor în parc și deschiderea înscrierilor la #atelieruldeidei
10 august – deadline pentru înscrieri la #atelieruldeidei și pentru predarea propunerilor de evenimente în parc
12-13 august – primul weekend de workshopuri în cadrul #atelieruldeidei în Fabrica de Pensule și Parcul Feroviarilor
15 august-15 septembrie – desfășurarea evenimentelor selecționate prin open call în Parcul Feroviarilor
19-20 august – al doilea weekend de workshop-uri în #atelieruldeidei în Fabrica de Pensule și Parcul Feroviarilor
25 august – deadline pentru predarea proiectelor în #atelieruldeidei și susținerea publică a proiectelor propuse în Fabrica de Pensule
26 august – anunțarea proiectelor câștigătoare în #atelieruldeidei și picnic în Parcul Feroviarilor
26 august-30 septembrie – implementarea proiectelor din #atelieruldeidei

FabHub este un proiect al Fabricii de Pensule, un spațiu comun/incubator de proiecte care încurajează colaborarea între artă, cultură și industrii creative.
În viziunea noastră, construirea unui hub creativ presupune un efort comun. Scopul nostru este crearea unei platforme pentru căutare, definire, organizare și implementare de idei pentru un Cluj creativ.

Photo credit: Roland Váczi