UNIVERSITATEA DE ARTĂ ŞI DESIGN DIN CLUJ-NAPOCA organizează între 28 martie – 14 aprilie 2019 expoziţia cu titlul generic Ce mai face Penelopa?, într-o ediție aniversară. Evenimentul doreşte să evidențieze forţa creativă a feminităţii. Vernisajul va avea loc joi, 28 martie 2017, ora 18 la Galeria Casa Matei.

Proiectul, inițiat în 2008 de prof. univ. dr. Liliana Moraru și prof. univ. dr. Radu Moraru, promovează creația artistică a femeilor și continuă anul acesta cu o ediție nouă sub îndrumarea prof. univ. dr. Liliana Moraru, a lect. univ. dr. Livia Petrescu și a lect. univ. dr. Anca Pintilie. Prin acest proiect Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca vizează oferirea unei oportunităţi de vizibilitate pentru activitatea profesională deosebit de perfomantă a comunităţii academice, în vederea promovării pe plan local, naţional şi internaţional a activităţii de creaţie artistică a acesteia.

Ediția din acest an se prezintă ca o retrospectivă aniversară aducând pe simezele Galeriei Casa Matei o selecție a celor mai reprezentative lucrări prezentate în edițiile anterioare, alături de producția nouă a atelierelor UAD.       

Ce mai face Penelopa? este deschisă publicului până în data de 14 aprilie 2019.