Sorin Purcaru – ”Scrieri tridimensionale”

Comunicat de presă

Iașul se poate mândri cu un eveniment artistic important ce va fi susținut la începutul acestui an, la Strasbourg, Franța, de artistul ieșean Sorin Purcaru. Este vorba despre o expoziție personală care se va desfășura în perioada 4 februarie – 1 martie, în sediul Consiliului Europei din  Strasbourg, la Galeria de artă  „Espace B”, sub patronajul „Clubului Artelor” al Consiliul Europei. Expoziția este organizată prin intermediul Open Verein Germany, curator Iolanda Bădiliță.

Sorin Purcaru este unul dintre artiștii ieșeni cu renume în România, care a reușit să obțină în acest an un spațiu expozițional personal în sediul Consiliului Europei din  Strasbourg, spațiu care a fost râvnit de artiști din toate țările Uniunii Europene. În contextul în care în acest an România va deține președinția Consiliului Europei, prezența unui artist ieșean în această instituție europeană nu face decât să aducă un plus de imagine orașului Iași pentru a reafirma statutul de “Capitala Culturală a României”.

Proiectul propus de artistul ieșean a fost supus unui proces riguros de selecție, el concurând alături de sute alte proiecte expoziționale din toate țările Uniunii Europene. Cei cinci membri ai juriului, alături de Președintele Clubului  Artelor al Consiliului Europei, au votat favorabil proiectul sculptorului ieșean în cadrul Adunarii Generale Anuale, expoziția sa primind astfel undă verde pentru desfășurare în acest an. 

Artistul ieșean Sorin Purcaru este unul dintre cei mai activi, dinamici şi creativi artişti din România. Cu un număr impresionant de expoziţii personale şi de grup, artistul s-a remarcat prin consecvenţa şi consistenţa proiectelor artistice, proiecte care propun lecturarea artei sculpturale dintr-o perspectivă contemporană, cu accent pe inovaţie, abordând schimbările şi deschiderile impuse de globalizare şi de comunicarea inter-culturală într-o cheie aparte“, spune criticul de artă Maria Bilașevschi.

Sorin Purcaru a absolvit în 2001 Universitatea Națională de Arte “George Enescu” Iași, secția Sculptură, clasa prof. Simion Cristea. A continuat în 2003 cu un Master în arte plastice și apoi în 2012 a obținut Doctoratul în arte plastice și decorative. În prezent este sculptor și conferențiar la Facultatea de Arte Vizuale și Design, secția Sculptură din cadrul Universității Naționale de Artă „George Enescu” din Iași.

Titlul expoziției: ”Scrieri tridimensionale”

Vor fi expuse sculpturi realizate în oțel inoxidabil și bronz. Lucrările sunt rezultatul a șase ani de explorări formale și experimente de atelier.