Vernisaj expoziția de fotografie Dor de Vama Veche Vodafone Globalworth Tower Floreasca
Vama Veche e de poveste, sau de nepoveste depinde ce facem pe acolo dar de mers ar trebui, măcar de curiozitate să petrecem câteva zile și să o cutreierăm de ACOLO până DINCOLO.
În vara trecută am stat pentru prima dată în Vamă, cu Mihaela Birsan, soția, la cort în Sandalandala. Cred că dacă m-aș fi cazat în altă parte nu mi-ar fi plăcut așa de mult, ne-am simțit ca acasă, în Bucureștiul nostru drag, dar cu mai mult soare, mare, nopți albe și oameni minunați…
Am ramas cu amintiri frumoase și, zic eu, și cu fotografii frumoase. M-am hotărât să iau pentru pozat un Canon 6D cu 40mm /2.8, a fost o alegere bună, am pozat exclusiv oameni, pe lângă apusuri și răsărituri Vama este foarte fotogenică, mai ales vizitatorii ei te atrag să-i fotografiezi, ei dau farmec și valoare fotografiilor.

Vernisajul expoziției „ Dor de Vama Veche” va avea loc luni, 28 ianuarie 2019, începând cu ora 18.00, în holul clădirii de birouri Globalworth Tower (Strada Barbu Văcărescu , nr. 201). Expoziția cu frânturi de Vamă, viață și culoare, va putea fi apoi vizitată până pe 1 februarie, iar lucrările vor fi expuse pe cele mai mari ecrane din Europa din Globalworth Tower, un spațiu neconvențional pentru astfel de evenimente.
Vor fi fotografii cu plaja în mijlocul zilei, cu primul shot al nopții, cu “gătitul” pentru petrecerile nopții, și bineînțeles, cu răsăritul magnific … toate color cu oameni minunați …

Mulțumesc Globalworth pentru găzduirea evenimentului și magazinului F64 pentru ajutor la organizarea expoziției Macrinei Drăgan și lui Eugen Popa.

Deja simți acel dor de ducă? Numeri lunile până la 1 mai când în sfârșit te vei putea bucura din nou de Vamă? Atunci hai la expoziție!

Sunt Andrei, Andrei Bîrsan, născut la 8 mai 1965, adică de ziua Partidului Comunist Român – PCR. Am început să fotografiez în toamnă lui 1979, tocmai începusem clasa a 8-a. Totul a început cu o carte primită de la tatăl meu „Pasiunea mea fotografia” iar primul aparat de fotografiat, Smena Symbol, primit de Crăciun de la Mama. Camera obscură era holul, o veioză acoperită cu hârtie roşie, o noptieră şi 3 tăviţe, aceasta era toată dotarea. Prima experiență a fost copia contact a fotografiei de buletin. Nu ieşea cine ştie ce, dar la 14 ani a fost o descoperire care m-a făcut să îndrăgesc fotografia toată viaţa.
În anul 2016 am înființat, împreună cu Mihai Petre și Daniel Mihai Centrul de memorie vizuală a Bucureștiului www.bucurestiulmeudrag.ro în care se regăsește atmosfera orașului în cele mai diverse ipostaze. Am publicat doua albume personale de fotografii: Anii ’80 și Frumusețea revine pe Lipscani iar fotografiile mele au ilustrat câteva carți dedicate Bucureștiului.

Parteneri:
Despre Globalworth
Globalworth este o companie imobiliară listată la Bursa de Valori de la Londra, care activează în România și Polonia. A devenit principalul investitor pe piața imobiliară din cele două țări, România și Polonia, unde deține participația majoritară în Globalworth Polonia, un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia. Globalworth dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de peste 170 de profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,5 miliarde de euro. Peste 90% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 500 de companii naționale și multinaționale. Mai multe informații pot fi găsite pe http://www.globalworth.com/ și vă invităm și ne urmăriți pe Facebook, Instagram și LinkedIn.

F64 este este cel mai mare concept store foto-video din Sud-Estul Europei, unde găseşti ultimele noutăţi din domeniu, dar şi cea mai diversificată gamă de echipamente, la cea mai bună calitate. Fotografia însă, nu se rezumă doar la aparatură și drept urmare, F64 creează și content dedicat pe blog sau pe canalul de youtube, organizează workshop-uri, evenimente, cursuri și expoziții în speranța de a uni o comunitate puternică prin creație și educație.

Parteneri media: Modernism.ro, Radio România Internațional, România Pozitivă, Raftul cu Idei

Foto Lucian Muntean