Internet Killed The Video Star

Vernisaj / 19 ianuarie / 18:00-21:00 / LAPSUS
Spl. Peneș Curcanul 3-5, et. 1, studio 23, Timișoara
https://lapstus.xyz/1q

Icons & Smartification. De la pictura bizantină și idolatrie până la popularizare prin repetiție, imaginea se infiltrează rapid în cultura pop(ulară). Un icon e un zeu media, o celebritate, un “sfânt” virtual pe care cu cât îl vedem în mai multe producții cu atât începe să facă parte din noi, fie că vrem sau nu. Dar era idolatriei s-a sfârșit iconoclastic datorită internetului care conține funcții ce ne permit să devenim iconici în comunitățile pe care ni le creăm. 
#stopstarfucking
Azi toți suntem niște avataruri, iconițe HeadChat cu care ne jucăm ping-pong pe touchscreen și le aruncăm la gunoi (X). Media clasică (TV & radio) nu le permitea oamenilor să interacționeze între ei, internetul da. Pe lângă smartification of appliances, internetul a influențat modul în care comunicarea peer-to-peer a fost democratizată și a facilitat distribuirea informației inventând necesitatea unui feng-shui digital. Smart phone, smart home, smart church, smart play, everything is based on information management (idei pe care le asimilăm și gestionăm). Look everything up and THEN share!

Podeaua lui Orlando Cristian Hegheduș e un internet, baza lucrurilor și interacțiunilor live. The internet of street things, smartspace lăcuit și vibrant, optic. 
Gabriela Ciobanu are o practică în care multiplică o imagine de N ori folosind diverse apps. Instalația ei imită manierismul sau violența cu care ne sunt hrănite imagini, atât în media cât și în artă. A pornit de la o căutare a fețelor mesianice în glitch-uri digitale și a ajuns la pagina wiki despre the God Object. #acheiropoieta #pareidolia
Anda Colhon folosește ușa ca story function, platformă pentru o postare fugitivă. Consumul de imagini vs. construcția lor și scena sau identitatea din spate. 
Rachetele lui Ursu Gabriel sunt intervenții ale mâinii și percepției umane, rachete organice și obiecte ce se opun forței gravitaționale doar prin concept.