Downloading current memory / LIVIU MIHAI

„Proiectul acesta nu este atat de unitar ca celelalte la care am lucrat, nici nu am vrut sa fie pentru ca nu am gandit doar un proiect, nu am cercetat o tema anume, mai multe chiar. Procesul creatiei a fost foarte organic si mai putin sistematizat, e o selectie de lucrari facute in ultimul an si jumatate. Temele sunt destul de diferite intre ele si sunt preocupari ale mele de ordin interior care revin in actualitate sau sunt procese prezente transpuse in materie picturala. Facandu-mi o autoanaliza, observam cum memorii foarte vechi revin in contstient si ma fac sa le reconsider artistic. Motivul cainelui sau compozitiile cu bibelou sunt elemente ale copilariei defapt, profunzimea memoriei fiind foarte vasta, substraturile sunt numeroase.Un amestec de memorii vechi, politica actuala, ingrijorare spirituala, sexualitate, fatalitate, temeri si sperante, sunt toate adunate ca intr-un cuptor bine inchis care le framanta, iar creierul incearca sa stabileasca conexiunile dintre ele si poate sa le explice.Nelinistea si frica de un pericol iminent nu este personala, ea exista in constiinta comuna, eu mi-o manifest doar in felul meu. Se poate aseza confuzia de multe ori, informatia e multa si greu de subordonat. Recomand hardurile externe.”

…………………………………………

Transformatiuni continue / SORIN PURCARU

“Art is for me freedom to do what I want as I want.”

Posibilitatea de a mă exprima liber , de a-mi construi  lumi populate de ființe imaginare jumatate oameni jumatate altceva reprezintă pentru mine o condiție indispensabilă a creației.

Îmi place să observ realitatea realitatea obiectivă prin oglinda propriei subiectivități.

Născuți la granița dintre materie și energie, din interacțiunea focului cu metalul, oamenii mei se definesc în lumina intuițiilor, a scânteii generatoare de structuri volumetrice expresive. Ei poartă deopotriva amprenta mea precum și pe a celui ce le privește.

Art Yourself Gallery – Bd. Dacia 51, etaj 1 /[email protected]  / www.artyourselfgallery.ro /021 222 98 77