Miercuri, 31 octombrie, ora 17:00 va avea loc la Primăria din Chalabre, Franța, expoziția Mori și comori – prezentarea documentării artistice. Expun: Elena Andrei, Claudiu Cobilanschi, Cristina Iacob, Tudor Luba, Lumi Mihai, Maia Ștefana Oprea & Samir Vancica, Fabiola Stoi, Radu Tănăsescu și Vasile Tolan, curator: Nona Șerbănescu. Expoziția din Franța este organizată în parteneriat cu Moulin de l’Evêque la Rivel, comuna Chalabre, Franța,  are loc în urma unei scurte rezidențe la care participă o parte dintre artiștii invitați și face parte din programul”Mori și comori, mituri și rituri” organizat de Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Mori și comori, mituri și rituri este un program complex de documentare, cercetare artistică, rezidență și demers curatorial, construit la granița dintre artă, cercetare antropologică și experiență mistică ce pleacă de la o seamă de afinități, curiozități, căutări și nevoi extrem de personale, intime-artistic, împărtășite de un grup de lucru format din o parte a membrilor ARTHUB.  Construit în trei etape, programul implică o perioadă de documentare derulată în special la București dar și în Delta Dunării și Banat; o perioadă destinată expunerii, în Franța la Chalabre și la București; și una de sedimentare și arhivare a rezultatelor artistice, în cadrul cărții de artă.

ARTHUB este centrul pentru producție, laborator, dezbatere, învățare și comunicare despre artă contemporană administrat în mod independent de Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane și susținut prin eforturile comune ale membrilor săi.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Mai multe detalii: eveniment Facebook