Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara 2018 a luat amploare de la o ediție la alta datorită dorinței artiștilor de a-și expune trăirile, ideile și conceptele. 

Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara aduce și anul acesta pe simezele Galeriei Mansardă lucrări ale artiștilor din România, Italia, Polonia, Franța, Belgia, Olanda, Germania, Spania, Elveția, Anglia, Letonia, Croația, Serbia, Muntenegru, Ungaria, Grecia, Turcia, Israel, Japonia, USA, Canada, Coreea, China, Indonezia.

Mobilitatea artei miniaturale este de apreciat datorită ușurinței de a fi trimisă și de a putea fi privită îndeaproape. Artiștii aduc în cadrul acestui eveniment lucrări special gândite pentru acest eveniment, ei expun idei noi, concepte concentrate, imagini elaborate dat fiind că miniatura comportă un anume mod de realizare și organizare a spațiului destul de limitat.

Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara 2018 concentrează micul univers artistic în lucrări cu concepte universale ale unui număr de peste trei sute de artiști pictori, graficieni, ceramiști, textiliști, sculptori, fotografi și designeri.

Prestigiul acestei ediții este accentuat și de juriul format din artiști consacrați din România, Germania, Japonia, Olanda și Turcia.

Conexiunile realizate de această manifestare vor fi vizibile începând cu vernisajul din data de 26 octombrie 2018, ora 14.00, la Galeria Mansardă a Facultății de Arte și Design.

Cuvântul de deschidere va fi susținut de decanul Facultății de Arte și Design, conf.univ.dr. Vică Adorian și criticul de artă Maria Orosan Telea.

Expoziția se desfășoară în spațiul expozițional al Galeriei Mansardă, Str. Oituz, nr. 4.
Poate fi vizitată în perioada 26 octombrie – 15 noiembrie 2018
orar:
Luni – Joi 09.00 – 16.00 
Vineri 09.00 – 14.00