Pe Valentin Dumitrescu, poate l-ați întâlnit la teatru, în postura de critic de teatru sau prin galerii și la vernisaje ca privitor interesat de artă.

Avem acum ocazia unei întâlniri-surpriză cu Valentin Dumitrescu (n. 1958) în calitate de artist, care demonstrează că niciodată nu e prea târziu să îți (re)descoperi pasiuni, precum pictură și să o faci cu sinceritate!

Câteva referințe critice primite de autor prin corespondență:

Dialogul lui Gabrea Florin cu Ion Vianu din 23.07.2018:

<<Gabrea Florin: Ion, am un prieten, ValDum, un critic de teatru foarte aparte, pe numele lui adevarat Valentin Dumitrescu, care posteaza, din cand in cand, lucrari plastice, cu o tenta foarte speciala, intr-o maniera oarecum  “salbatica”, nonsalanta, aproape brutala, lucrari care aduc cu unele productii ale unor mari maestrii, apartinatori fauvismului, precum acest tablou semnat de Matisse. Cu intrebarea din frontispiciu (Cine e autorul? DuVal sau Matisse? -n.m.) am dorit sa-i fac o reverenta amicala.
Trimis din Yahoo Mail pentru iPhone>> 

 

DAN PERJOVSCHI

<<Valentin, sunt foarte tari picturile tale.VALENTIN, da-i bataie mai departe, nu te opri. >>

GABREA FLORIN(26 aug 2017)

<<cu simbolistica lor, lumi, care nu se intrepatrund si despre care nu se poate preciza daca apartin unor nostalgii ale trecutului sau sunt nuclee proiective ale unui viitor incert, inabordabil. In mijlocul acestor lumi, ca un element coordonator se afla silueta, galbena(?) asezata in fotoliu, care domina, dar este si impresurata de fantasmele pe care nu le poatr controla. E cat se poate de clar ca instinctul tau artistic nu este unul dispus sa devoaleze, ci, mai degraba sa ascunda. O fiinta scaldata in mister. Iar fotoliul ” imparatului galben” zace intr-un ocean pasnic, albastru, unde colcaie fiinte acvatice, ichtioforme. Ai ceva cu zodia pestilor si cu dominanta de apa? Intr-un cuvant: Da-i ‘nainte, stimabile, si lasa-te purtat de valuri!>>