UTOPHOBIA – Experiențe digitale interactive

CINETic | 5 octombrie | Noaptea Alba a Galeriilor | 19:00 – 01:00

UTOPHOBIA este o colecție de experiențe interactive ce explorează modul în care tehnologia poate răspunde fobiilor contemporane. Proiectul colaborativ își propune să aducă în discuție subiectul fobiilor și să prospecteze potențialul terapeutic al mediului digital. Publicul va experimenta situații inedite prin instalațiile artistice interactive, VR și AR, confruntând posibili factori actuali de anxietate. Instalațiile digitale au fost create în cursul unui an la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative.

 

The Gun – video instalație interactivă creată de Bogdan Ceangu

Un experiment digital cu senzori de proximitate și de atingere care, împreună cu proiecția, explorează anxietatea generată de conflictul armat. Prin experimentarea cronologiei Primului Razboi Mondial se pune în discuție responsabilitatea morală în fața războiului.

I Am Here – instalație interactivă creată de Dorin Cucicov

Experiență interactivă care invită la explorarea fobiei sociale. O prezența virtuală acționează ca un mediator între două locații geografice diferite. Anxietatea socială primește astfel o nouă abordare într-un sistem simbiotic, la limita dintre real și virtual.

Box of fears – instalație digitală creată de Dorin Cucicov

Deseori fobiile nu sunt conștientizare pe deplin, dar relația cu ele este una foarte reală. Subiectivă și irațională pentru mulți, fobia le șoptește la ureche celor care o ascultă.

Spatial Emotions – experientă de realitate augmentată creată de Alina Rizescu

Un poem visual care explorează relația dintre spațiu și emoție. O călătorie imaginară pentru a descoperi povestea unei ilustrații prin intermediul unui dispozitiv mobil.

Transluscent – instalație interactivă creată de Alina Rizescu

Mișcarea noastră în spațiu generează energie și, uneori, poate deveni chiar o formă diafană de existență efemeră.

The Forest – experiență de realitate virtuală creată de Adrian Tăbăcaru

Un spațiu interactiv ce te provoacă să rezolvi ghicitori virtuale iar apoi să călătorești în siguranță către stele.

 

Urban Memories of Future Past este o instalația imersivă ce transpune publicul într-o lume virtuală ce explorează relațiile intime cu memoria spațiului urban evidențiind propriocepția existenței personale în spațiu și timp. Un proiect Augmented Space Agency în cadrul centrului CINETic: Concept/visual content design: Ciprian Făcăeru, programming/interaction design: Dan Făcăeru, programming: Andrei Ungureanu, music: Dj TorentE

CINETic este un centru de cercetare și inovație în interacțiunea digitală pentru artele performative și media, unde se dezvoltă proiecte interdisciplinare artă-știintă-tehnologie.

Facebook Event: https://goo.gl/YXh33t

Noaptea Albă a Galeriilor – NAG va avea loc vineri 5 octombrie 2018, începând cu orele 19:00 și până la ora 03:00 în galerii de artă, spații alternative, huburi  creative și ateliere de artist din 12 orașe din România: București, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Petrila, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

Informațiile complete  legate de proiect și eveniment sunt  disponibile  atât pe site-ul  www.noapteagaleriilor.ro  cât și pe pagina CINETic.