În perioada 2-15 noiembrie 2015 Muzeul Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Translucid şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti, invită bucureştenii să viziteze expoziţia O incursiune în istoriile cartierului Berceni, care va fi găzduită de Centrul Comercial Sun Plaza. Conceptul expoziţional este realizat în cadrul proiectului Istorii din cartier şi propune locuitorilor din Berceni redescoperirea valorilor de patrimoniu ale zonei şi valorificarea poveştilor personale din cartier.

Urmărind morfologia constituirii unui cartier şi evoluţia sa urbanistică de la comună suburbană cu peisaj rustic la apariţia complexurilor de locuinţe în diferitele perioade ale secolului XX, expoziţia valorifică dinamic memoria locului prin poveşti, fotografii şi documente cartografice care redau câteva repere în transformarea zonei de sud a oraşului (denumită astăzi cartierul Berceni).

Străzi, uliţe, locuri dispărute sau transformate, mahalale, grădini, legende locale, istorii ale familiilor sau ale personalităţilor care au trăit în zonă începând cu secolul al XVIII-lea şi până în prezent vor face parte dintr-o expoziţie itinerantă. La realizarea acesteia au participat şi locuitorii cartierului, care au contribuit cu istorii personale la rememorarea vieţii cotidiene din alte perioade.

Vernisajul va avea loc în ziua de luni, 2 noiembrie 2015, ora 18.00, la etajul I al Centrului Comercial Sun Plaza din Calea Văcăreşti nr. 391, sector 4.

Din 16 noiembrie a.c., expoziţia va fi itinerată din cartier în centrul oraşului, la sediul Muzeului Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu.

Proiectul Istorii din cartier doreşte să ducă iniţiativele culturale dincolo de spaţiul central al Bucureştiului, stimulând locuitorii unei zone să se implice în acţiuni cultural-educative derulate în propriul cartier.

////

Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiectul este susţinut de Centrul Comercial Sun Plaza şi de Arhivele Naţionale ale României.

 

[email protected]

https://cartierulberceni.com/

 

AfisICB