In perioada 20 septembrie- 20 octombrie 2018 , Centrul de artă MORA prezintā expoziţia de artă contemporanā, din cadrul proiectului MORA EMERGING 2018,  sectiunea foto/video.

Vernisajul are loc joi in data de 20 septembrie, intre orele 19:00- 21:00

In cadrul MORA Emerging 2018 au fost preselectate şi dezvoltate 12 proiecte artistice, propuse de tineri artişti foto-video, proiecte potenţial semnificative pe scena de artă contemporană într-o sesiune de workshopuri de dezvoltare concepte artistice, active, problematizatoare.  

Proiectele selectate pentru a fi prezentate in cadrul expozitiei sunt: 

” road/side DN1″_Adrian Gabor, 
“augmented money”_Adela Muntean, 
“in lumea muzeelor”_Alexandra Dimache, 
“photograms”_Alex Lupea, 
“suveniruri”_Alexandru Maxim, 
“killing for a living”_Simona Constantin 

Dupa patru ediţii dedicate artistilor la debut şi o ediţie adresată curatorilor, proiectul oferă acum o şansă de creaţie, promovare şi educaţie într-un domeniu mai puţin explorat în arta contemporană românească, artele foto-video. Proiectul oferă oportunităţi de educaţie non-formală (pentru artişti şi operatori culturali), de creaţie şi promovare pentru artişti tineri şi aflaţi la debut. 

PARTENERI:
Modernism.ro, SmartFm, Radio Romania Cultural, Czech- it, Diploma, 438 playhouse.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

MORA Emerging 2018 se conturează ca un proiect unic în peisajul iniţiativelor cultural-educative din ţară, şi un exemplu de practică ce poate fi adaptat pentru orice proiect de intâlnire între domeniul cultural şi cel educaţional. Proiect complex, acesta oferă o oportunitate de debut artistic (oferind o şansă inedită de parcurgere a întregului proces creativ şi de organizare), o alternativă de orientare şi dezvoltare profesională, incluzând facilitarea şi susţinerea creaţiei de artă vizuală tânără, în contextul artei contemporane actuale in lume.
Programul anual MORA Emerging oferă oportunităţi de educaţie non-formală, oportunităţi de creaţie, expunere şi promovare pentru artisti si curator tineri si aflati la debut. Este propus de grupul independent de artişti şi manageri ai Asociaţiei din Pod, iniţiatori şi dezvoltatori ai programului I love Bucharest, program de artă publică şi participativă (din 2005), coordonatori ai Galeriei MORA (din 2006), iniţiatori şi coordonatori ai Centrului de Artă MORA (2014).