Programele dedicate copiilor de Muzeul Municipiului București continuă în luna septembrie. Cei interesați sunt invitați să consulte lista activităților propuse și să-i înscrie pe cei mici. Atelierele pentru copii, care au început încă de pe data de 18 iulie, sunt organizate în cadrul a două proiecte: ”Vara istoriei pe Calea Victoriei” (ediția a IV-a a Școlii de vară a MMB pentru copii de 6-12 ani) și Caravana Muzeelor (ediția a VII-a, pentru copii de 6-10 ani).

Programele la care se fac înscrieri și care se vor desfășura în perioada 5-7 septembrie, între orele 10.00-12.00, în diferite locații din incinta Casei Filipescu-Cesianu (Lapidarium, grădină sau „Muzeul Vârstelor”), sunt următoarele:

VARA ISTORIEI PE CALEA VICTORIEI (proiect dedicat activităților cultural-educative)

  • Miercuri, 5 septembrie, ora 10.00 – „Hârtie din Hârtie în 4 pași: pasul 4” – realizarea unor obiecte din hârtie manuală produsă din propria hârtie colectată cu Atelier Papelier;
  • Joi, 6 septembrie, 10.00 – Mari sărbători, atelier inspirat de expoziția „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”;
  • Vineri, 7 septembrie, ora 10.00 – atelier de improvizație cu Asociația PlaYouth.

CARAVANA MUZEELOR, EDIȚIA A VII-A (proiect dedicat cunoașterii patrimoniului muzeal, care se va desfășura sub genericul: „Despre copilărie”)

  • Miercuri, 5 septembrie, ora 10.00 – Mari sărbători, atelier inspirat de expoziția „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”
  • Joi, 6 septembrie, ora 10.00 – Timpul liber în București, atelier inspirat de expoziția „Muzeul Vârstelor”
  • Vineri, 7 septembrie, ora 10.00 – Frumusețea balurilor și seratelor de altădată: de la costumație la muzică, atelier inspirat de expoziția „Muzeul Vârstelor”.

Aceste activități fac parte din strategia Muzeului Municipiului București de dezvoltare a ofertei educaționale atât pe parcursul anului școlar, cât și în vacanțe. Se adaugă dezvoltarea strategiei editoriale prin publicarea de cărți dedicate copiilor.

Înscrieri: [email protected], 0722574897, taxă participare: 10 lei/copil.

Evenimente organizate de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.