FESTIVALUL BUCUREȘTII LUI CARAGIALE
27 august – 2 septembrie, Parcul Cișmigiu, București

Stimabili, atențiune! Festivalul Bucureștii lui Caragiale revine între 27 august și 2 septembrie cu o edițiune nouă în stabilimentul cunoscut, în grădină la Cișmigiu. Domni, domnițe și tineri marineri sunt invitați, timp de o săptămână, să descopere un program de comédii și muzici, mofturi și surprize care transpun universul surprins în opera lui I.L.Caragiale, reputat dramaturg și cronicar al Bucureștilor de altădată, pe aleile celui mai vechi parc din Capitală.

Organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, Festivalul propune o selecție variată de evenimente: spectacole de teatru – montări de amploare din repertoriul teatrelor din Capitală și din provincie, dar și spectacole produse de companii independente, concerte de jazz, swing și muzică de promenadă, recitaluri, demonstrații, și ateliere susținute de artiști plastici și meșteșugari.

Caleidoscopul cultural, desfășurat în zona Aleii Platanului (în perimetrul delimitat de Intrarea Rigas, Piața Valter Mărăcineanu și Lacul Cișmigiu), este completat de o serie de activități conexe: animație stradală în costume de epocă, expoziții care surprind farmecul perioadei Belle Époque și nu numai, conferințe, tururi ghidate și – în premieră – o instalație interactivăcare aduce laolaltă fragmente din Bucureștiul de altădată și de astăzi.

Citiți mai multe despre cea de-a VII-a ediție a festivalului aici sau pe pagina evenimentului


Festival organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul Ion Creangă
Recomandat de Europa FM
Avizat pentru școleri de ItsyBitsy FM
Dat la gazetă de Agerpres, Blitz TV, Bucureștii vechi și noi, Business Review, Jurnalul Național, Observatorul Cultural, RATB, Șapte Seri, Ziarul Metropolis
Monitorizat de conașii de la mediaTRUST.