Vernisaj expoziție pictură Galeria Europe

Galeria Europe (UAP Brașov) are plăcerea să vă invite marți, 19 iunie, la ora 18:30, pe strada Mureșenilor nr. 1, Brașov, la vernisajul expoziției personale „Note de Pictor”, semnată Ioana Niculescu-Aron. „Note de Pictor” sunt acele pânze pe care artista, la un moment dat, și-a propus să le facă și să le țină nepictate undeva, într-un colț al atelierului său. Le scotea pe rând, numai atunci când voia să noteze o idee anume/ o observație. Gândurile n-au fost puține și astfel, s-a născut acest grup de lucrări, ce poate fi văzut în curând la galeria Europe din Brașov. Expoziția va putea fi văzută timp de două săptămâni, începând cu sâmbătă, 16 iunie și având finisajul sâmbătă, pe 30 iunie.

În vârstă de 24 de ani, Ioana a expus lucrări în peste 30 de galerii din România, Germania, Spania, Statele Unite și Italia. În prezent trăiește și lucrează la București, fiind prima oară în ultimii ani când nu își face bagajele la fiecare câteva luni pentru a ajunge într-o nouă destinație.

In contextul sincretismului artistic contemporan, artista afirmă că: ,,Expresivitatea gestului aceluia care scrie o notiță poate fii asemănată cu forța unui expresionist abstract. Supradimensionată, o notiță folosită nu este altceva decât o suprafață cu tușe largi și hotărâte. Înțelegem astfel că vedem pictură în fiecare zi a vieții noastre (la birou, acasă etc.), fiind așadar cu toții martori ai unei galerii de artă nemărginite, ce-și schimbă gusturile estetice extrem de repede.”.

Nicolae Daicu, Președinte UAP Brașov

”Ioana Niculescu-Aron este o prezenţă activă atât în mediul artistic românesc, fiind autoarea mai multor expoziţii personale în spaţii alternative, cât şi în străinătate, la Milano şi Mulhouse Strasbourg, unde a studiat arte. Arta ei împleteşte pictura pe suport clasic cu “expanded painting”, ready made-ul cu meşteşugul şi imaginea video cu poezia şi pagini de jurnal. Discursul porneşte de la experienţe personale şi, prin decantare, se transformă în experienţe abstracte, cu impact vizual puternic. Personalitatea sa nomadă explorează spaţiul, materia şi culoarea în moduri inedite, iar rapelul la memorie şi memorabilia creează incursiuni într-un univers feminin eteric şi plin de contraste.” (Simona Vilău – artist și curator)

Ioana Niculescu-Aron s-a născut pe data de 22 februarie 1994 în București, România. A obținut un master în pictură la Universitatea Națională de Arte plastice din București.este un artist tânăr și vibrant care fără efort captivează esența vieții prin picturile ei. Ioana a obținut niște premii și câteva burse școlare, incluzând: bursă de rezidență artistică din septembrie până în decembrie 2017 la atelierul Alinei Buga, Regensburg, bursă Erasmus la ”Haute école des arts du Rhin”, Mulhouse, Franța în 2016; bursă Erasmus la “Accademia di Belle Arti di Brera”, Milano, Italia în 2014-2015; câștișătoarea concursului ”Scara” în 2014, competiție organizată de galeria Laborna, București, România; bursă de merit oferită de Universitatea Națională de Arte, București, România 2012-2017, iar în 2015 a fost prima artistă selectată să facă parte din proiectul “99 Lovers from around the world” (curatoriat de Muni Leykauf din Munchen, Germania). Ioana a expus în multe locuri din lume. Printre expozițiile ei se numără: “Square Foot Art Basel Miami 3” – organizată de “Projects Gallery”, participând cu lucrările ”Marea” și ”Lumea mea” – 28 Nov 2015 – 6 Ian 2016 în Miami, USA; “Dream Art” – Muzeul Salvador Dali’, participând cu lucrarea ”Galben de Neapole” – 18–20 Sep 2015 în Berlin, Germania; “Peoples” –  Sebastopol Centre for The Arts, Gallery II, participând cu lucrarea ”Un vizionar” – 17 Feb–29 Mar 2015 în California, USA; în Brasov, Romania – “Atelier 35” – Galeria Europe în Decembrie 28, 2015 – Ianuarie 10, 2016; cel mai recent în București, Romania “New artsist”  – Arcub în Iunie 2016 (curatoriată de Simona Vilău). Câteva dintre expozițiile sale personale au fost în București, România – “Chintesențe” – SmartChange în 2014; în New York, USA “Equilibrium” în 2016 la Artifact Gallery; în Iunie 2016″MEREU: 8 Rue Seveste, 75018 Paris” în București (14-30 Ianuarie 2016) – Go Contemporary art gallery; și în Brașov (un performance de trei zile: 16, 17, 18 Martie 2016) – galeria Europe; în noiembrie 2016 la galeria Institutlui Cultural Român din New York, expoziția intitulată “November”. Cea mai recentă expoziție personală, ”3D HOTEL”, curatoriată de Simona Vilău, a fost la atelierul Alinei Buga din Regensburg, în noiembrie 2017.