În perioada 22 iunie – 4 iulie 2018, Asociația Culturală ARTAR organizează, în colaborare cu Biblioteca Națională a României și Asociația Ametist, expoziția intitulată „Amprente populare”, în care expun artiștii: Alin Daniliuc, Brîndușa Mateș Stanciu, Carmen Văideanu, Cerasela Dragoș Avanu, Constanța Petrescu Dănilă, Corina Cadariu Florea, Cristina Grigorescu, Dana Nechita, Doriana Habian, Dorin Apreutesei, Elena Morozan, Eugenia Niculescu, Florin Lungu, Iulia Șchiopu, Maria Fătu, Mihai Eugen Marinescu, Mircea Corcodel, Nicolae Mîțu Coșca, Octavia Tandea, Silviu Ioan Soare, Violeta Carp. Invitați: Irina Zaharia și Lucia Ioniță.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 23 iulie 2018, de la ora 14:00.

Prezintă: curatorul și criticul de artă Roxana Bărbulescu.

„Expoziția își propune să pună în lumină valorile și tradițiile românești printr-o serie de lucrări de pictură și arte decorative în care sunt reinterpretate motive tradiționale românești reperabile în special pe ii și pe scoarțe. Plecând de la această idee, conceptul se extinde la un întreg univers popular, lucrările prezentate redând atât caracteristicile spațiului rural, cu interioare de case și peisaje specifice, cât și ale celui urban care înglobează – în arhitectura neoromânească și brâncovenească – esența spiritului românesc. Astfel, expoziția se dorește a fi un cumul de viziuni artistice și de interpretări plastice ale unor artiști contemporani pentru care spiritul popular românesc este adânc înrădăcinat în trăirile zilnice.” – Roxana Bărbulescu

Expoziția „Amprente populare” poate fi văzută la Biblioteca Națională a României, în perioada 22 iunie – 4 iulie 2018, în spațiile Pergament, Buzunarul Trei și Buzunarul Patru. Intrarea este liberă.

Program de vizitare: luni, miercuri, vineri, sâmbătă 9 – 18 / marți, joi 9 – 20