Miercuri, 11 Iulie 2018, de la orele 18:00, Galeria IAGA Contemporary Art deschide publicului expoziția semnată de artistul Cristian Bogdan Bara.

Expoziția “There is silence in violence” se adresează minții și spiritului care nu de multe ori simte că vrea să explodeze din noi, asemeni unui vulcan. Este lupta interioară pe care fiecare dintre noi o poartă, o luptă cu care ne afișăm zi de zi pe străzile pline și parcă prea goale pentru a înțelege, pentru a vedea.

Fiecare își poartă zi de zi gândurile într-o liniște apăsătoare, ce stă să erupă. Deși aceste lucrări au o puternică notă personală, ele vorbesc în genere despre ființa umană care aspiră mereu către un ideal încă nedescoperit, către liniștea interioară pe care fiecare dintre noi o caută, către o împlinire sufletească ce este mai presus de hazardul cotidian.

„Exploziile vulcanice” ale subconstientului au adus din strafundurile sale la suprafata toate aceste idei si sentimente, pe care le-am crezut demult uitate. Asadar, pe fundalul eruptiilor vulcanice acestea se desfasoara ca mai apoi sa fie inghitite de lava. Purificarea are loc in momentul constientizarii si acceptarii a ceea ce eruptia a adus odata cu ea: o casa, un abator, o masina si o fantoma, toate fiind metafore pentru trairi interioare; iar linistitea universala este tocmai aceasta acceptare sincera. Simpla observare a intregului proces.

Artistul redă lucrările într-o manieră spontană, cu mișcări libere și frenetice, ce reflectă însăși propria personalitate, propriile trări, ce compun o explozie interioară, manifestată pe pânză. Cunoașterea personală, redescoperirea sinelui sunt căutările noastre în viață de care fiecare în parte este preocupat să afle. Căutăm un drum nebătăttorit, o sursă de inspirație pentru a renaște, un ideal, dar omitem să privim în noi, spre propriul sine.

Vrem noi oare sa ne ascundem sau să ne lăsăm descoperiți? Aceste întrebări se adresează vouă privitorilor, la care  adaugăm invitația de a lua parte la această expoziție, să descoperiți și să vă redescoperiți  într-o “explozie vulcanică” care pune sufletul în mișcare.

În perioada 11 –  30 Iulie 2018Galeria IAGA Contemporary Art găzduiește expoziția personală There is silence in violence” a artistului Cristian Bogdan Bara.

IAGA Contemporary Art · Str. Closca nr. 9-11 · Cluj-Napoca 400039