Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca organizează în perioada 5 – 16 iunie 2018 expoziţia Supliciu semnată de sculptorul reghinean Simion Moldovan. Vernisajul va avea loc marţi, 5 iunie 2018, ora 17, în Galeria Casa Matei.

„Supliciu” marchează prima expoziție a sculptorului Simion Moldovan în spaţiul expoziţional al Galeriei Casa Matei. Prezență mai rară pe simezele galeriilor și muzeelor de artă din țară, Simion Moldovan va prezenta publicului clujean o serie de desene și sculpturi inspirate de teme religioase sau personaje care i-au marcat existența.

Referindu-se la lucrările realizate de Simion Moldovan, Cora Fodor, istoric de artă, spunea: „Viziuna artistului Simion Moldovan e deopotrivă fascinantă și tulburătoare, aflată într-o permanentă antiteză la diferite nivele, prin multiple moduri de abordare. E o mișcare alertă, dinspre real spre imaginar, dinspre figurativ spre nonfigurativ și invers. Arta practicată nu e o artă comodă, ci stârnește, incită, provoacă disconfort, creând o încordare a mentalului pentru a denunța prezența răului”.

Expoziţia „Supliciu” va fi deschisă publicului până în data de 16 iunie 2018.