Revista Atelierul deschide spaţiul de expunere şi concepere a produselor de autor Deco-Box, pe 19 mai 2018, între orele 19.00- 24.00. Proiectul Revista Atelierul: One Open Night la Deco-Box, iniţiat de Mihaela Ion face parte din seria de proiecte colaterale pentru Noaptea Muzeelor 2018. Pe perioada nopţii publicul va avea acces la atelierul unui designer român care activează de peste 5 ani în mediul national şi internaţional de design –  Liliana Stoica, fondatoare a brandului Deco-Box.

Mihaela Ion, manager cultural cu o experienţă de peste 12 ani în domeniul industriilor creative şi culturale româneşti, şi co-fondatoare Revista Atelierul, va fi curatoarea expoziției și va povesti publicului interesat despre experienţa organizării de evenimente dedicate industriilor creative, cum ar fi Un nou trend de lifestyle și Noaptea albă a creatorilor si designerilor de produs, evenimente la care Liliana Stoica participă de peste 5 ani. Colaborarea curator- artist, dintre Mihaela Ion şi Liliana Stoica a început din 2016, când acestea au iniţiat proiectul national Un nou trend de lifestyle, în Bucureşti şi Timişoara.

Evenimentul cu intrare gratuită, adiacent Nopţii Muzeelor 2018, promovează produsele create de designerii de produs şi autor drept obiecte cu potenţial de a deveni opere contemporane. Într-un loc de consum de cultură insolit, de pe strada Ruşeţu, nr. 4, la etajul 2, Bucureşti, vizitatorii nocturni au acces la spaţiul de lucru şi expunere a designerului român.

Proiectul Revista Atelierul: One Open Night la Deco-Box aidoma tuturor proiectelor inițiate de Revista Atelierul, contribuie la construirea și dezvoltarea constantă şi eficientă a unei comunități naţionale a autorilor si desigerilor de produs, ale căror creaţii trebuie să se regăsească în muzee și galerii de artă.  

Revista Atelierul este o platformă activă de promovare online şi offline a industriilor creative şi culturale naţionale şi internaţionale.  Revista Atelierul s-a poziţionat de la data fondării, în 2010, ca un promotor activ al produselor de autor şi de designer. Cu un număr de peste 6 milioane de cititori, în cei 8 ani de activitate, Revista Atelierul a realizat un content de peste 3000 de articole, promovează peste 1.500 de artişti și designeri de produs şi este un partener media viabil la peste 600 de evenimente de profil naţionale şi internaţionale.  

Despre eveniment şi designerul care îşi deschide atelierul pentru proiectul Revista Atelierul: One Open Night la Deco- Box, Mihaela Ion, afirmă: “Liliana Stoica este un designer emergent, care pătrunde încet în lumea artei prin intermediul lucrărilor sale de lemn. Folosind o cromatică puternică, artista vrea ca lucrările sale să se regăsească în casele celor care se abat de la stilul minimalist. Lucrările sale sunt pe atât de practice, pe cum sunt şi pete de culoare de care are nevoie fiecare încăpere.”

Liliana Stoica, fondatoarea brandului Deco-Box, a lansat încă din 2013, prin combinaţia inedită dintre lemn şi culoare, un nou stil în designul de interior, ce pune accentul pe exprimarea personală şi manifestarea originalităţii: culori vii pentru o ambianţa veselă.  Atelierul său este unul de prelucrare a lemnului, printre primele ateliere de artă 3D de lemn pe lemn, unde se creează produse de autor şi obiecte de artă. Pornind de la ideea că suntem cu toții făcuți din culoare, un conglomerat de vibrații și spații, spiritul artistic nonconformist al designerului a început un fir narativ care, prin bucăți de lemn geometrizate și colorate, au prins viață în atelierul său de creație.

Proiect organizat de Revista Atelierul în colaborare cu Deco-Box

Proiect conex Noaptea Muzeelor 2018

Parteneri media: Revista Mobila, Modernism.ro, Magmob, Asociaţia Operatorilor Culturali din România, Radio România Cultural, GoingOut, IQADS, 4arte, PROBUCURESTI, Smark, Bucharest-Guide.ro, Bucharest City App

#RevistaAtelierul #OneOpenNight

Link FB event: https://www.facebook.com/events/2071545026207041/